25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

15 Aralık Elazığ okullar tatil mi? Elazığ Valiliği son dakika açıklaması

Hava sıcaklıkları düştü ve ülkemizin belli bölgelerinde kar yağışı başladı. Elazığ'da da soğuk hava hakim ve kar yağışı başladı. Öğrencilerin merakla okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. 15 Aralık Elazığ'da okullar tatil mi sorusunun yanıtı haberimizde.

14 Aralık 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
15 Aralık Elazığ okullar tatil mi? Elazığ Valiliği son dakika açıklaması

Kara kış kapıya dayandı. Bazı şehirlerde kar yağışı görülüyor. Hava sıcaklıklarının en çok düştüğü ve yoğun kar yağışı görülen şehirlerden biri de Elazığ oldu. Meteoroloji'ye göre Elazığ'da kar yağışı hafta sonuna kadar sürecek. Elazığ'da etkili kar yağışı olması sebebiyle okulların tatil olması gündeme geldi. Peki Elazığ'da okullar tatil olacak mı? 15 Aralık Perşembe Elazığ'da okullar tatil mi? Meteorolojinin yaptığı açıklamalar ardından gözler MEB ve valiliğe çevirildi. Kar yağışının yoğunluğuna göre okullar tatil mi belli olacak. Elazığ’da yarın okullar tatil mi değil mi henüz bir açıklama gelmiş değil. Gelen son dakika haberlerini bu sayfadan takip edebilirsiniz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından, Elazığ’da beklenen kar yağışı başladı.
Meteorolojinin sıcaklık düşüşü ve yağış uyarısı yaptığı Elazığ’da kar yağışı başladı. Kısa süre etkili olan kar yağışı kent merkezinin yüksek kesilmelerini beyaza bürüdü.
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, kar yağışının hafta boyunca aralıklarla devam edeceği öğrenildi.

KARAKOÇAN'DA OKULLAR TATİL

 

Elazığ Valiliği'nce yapılan açıklamada Elazığ genelindeki tüm okulların perşembe günü tatil edildiği belirtilerek, "Yoğun kar yağışı ve kuvvetli buzlanma riski nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla Elazığ genelinde tüm okullar 15 Aralık 2016 Perşembe günü tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlileri de aynı gün idari izinli sayılmıştır" ifadeleri yer aldı.

TÜRKİYE'NİN YARISI KAR ALTINDA SICAKLIK DÜŞÜYOR!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya ve Güney Ege dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Tüm yurtta 3 ila 6 derece düşeceği tahmin ediliyor. Edirne'de yüksek kesimlerde etkili kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.