25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Ercan Vuralhan hayatını kaybetti

Eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan Fatih'te bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Yüksel K. gözaltına alındı.Edinilen bilgilere göre olay, Fatih Sirkeci'de yaşandı. Sirkeci'de bir kafede oturan Vuralhan, Yüksel K. isimli şüpheli tarafından bıçaklandı. Vuralhan hayatını kaybederken Yüksel K. ise yakalandı.

21 Nisan 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ercan Vuralhan hayatını kaybetti

Eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan İstanbul’da bıçaklanarak öldürüldü.

Eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan Fatih'te bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Yüksel K. gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay, Fatih Sirkeci'de yaşandı. Sirkeci'de bir kafede oturan Vuralhan, Yüksel K. isimli şüpheli tarafından bıçaklandı. Vuralhan hayatını kaybederken Yüksel K. ise yakalandı.

Eski Milli Savunma Bakanı Vuralhan'ın katil zanlısı tutuklandı

İstanbul Fatih Sirkeci'de önceki gün bir kafeteryada eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Ercan Vuralhan'ı bıçaklayarak öldüren Yüksel Karababa polise teslim olmuştu. Cinayeti itiraf eden Karababa, polise verdiği ifadede, 2014 yılında tanıştığı Vuralhan'ın kendisinden, birlikte iş yapmak vaadiyle 650 bin dolar ve 350 bin lira aldığını söylemişti. Karababa, hiç iş yapmadıklarını, verdiği paraları da geri alamayınca olay günü eski bakanla borç konusunu konuşmak için bir araya geldiklerini belirtmişti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Yüksel Karababa, çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından, "kasten öldürmek" suçundan tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Sirkeci'deki bir kafeteryada oturan 75 yaşındaki eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Ercan Vuralhan, Yüksel Karababa tarafından bıçakla yaralanmıştı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Vuralhan, kaldırıldığı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Şüpheli Yüksel Karababa, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak polis merkezine götürülmüştü.

 

CENAZESİNİ ALMAYA KİMSE GELMEDİ

Ercan Vuralhan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan çıkarılarak Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi'ne getirildi. Vuralhan'ın cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu'na hiç bir yakının gelmediği görüldü.

Vuralhan'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'na getirilmişti. Yapılan incelemelerin ardından eski Bakan Vuralhan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan çıkarılarak Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi'ne getirildi. Vuralhan'ın cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu'na hiç bir yakının gelmemesi dikkat çekti.

Cenaze töreninin ise yarın öğle namazını müteakip Levent Camii'nde düzenleneceği öğrenildi.

ERCAN VURALHAN KİMDİR?

1953 yılında Malatya'da doğdu. Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. 28 Aralık 1965'te Dışişleri Bakanlığı IV. Dairede aday meslek memuru olarak göreve başladı.