19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayalimiz olan nesillerin yetiştirilmesi konusunda halen pek çok eksiğimiz bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sosyal ve kültürel iktidar noktasında eksiklerimiz var, hayalimiz olan nesillerin yetiştirilmesi konusunda halen pek çok eksiğimiz bulunuyor' dedi. Erdoğan ayrıca, medyadan hukuka pek çok alanda en etkin yerlerde milletine yabancı zihniyetin bulunmasına üzüldüğünü belirtti.

28 Mayıs 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:

Ensar Vakfı'nın Genel Kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli konulara değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı bölümler:

Vakıf, dernek, parti gibi kuruluşlarda yapılan hizmetler herşeyden önce gönül işidir, aşk işidir, bir sevgi, sevda işidir. Eğer yaptığınız hizmete, o hizmeti yürüttüğünüz kurumun doğruluğuna inancınız yoksa bu görevler sürdürülemez.

Gençliğimizde imam hatiplere, bu okullarda yetişen nesillere olan umudun verdiği güçle 60-70 yaşındaki piri fanilerin nasıl kollarını sıvayıp hizmete koştuklarını bilirim.

BU MÜCADELE BİZE ÖNEMLİ SORUMLULUKLAR YÜKLÜYOR

Merhum Ali Ulvi Kurucu üstadımız hatıralarında amcası Hacı Veyiszade başta olmak üzere bu yolda gerçekten çok büyük mücadele vermiş olan büyüklerimizi şu şekilde tarif ediyor:

"İnsanlığa rehber olan alemde büyükler,
Milletleri ruhuyla asırlarca sürükler."

Milletleri asırlarca arkalarından sürükleyecek eserler ortaya koyan büyüklerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Bu mücadele bize çok önemli sorumluluklar yüklüyor.

BÜYÜKLERİMİZİN EMEKLERİNİ UNUTMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Gerçekten gece yatakhanede üstümüzü gelip örten 60-70 yaşındaki o büyüklerimizi bizim unutmamız mümkün değil. Adeta anne şefkatiyle, baba şefkaatiyle yatakhanemize girer, açılan yorganlarımızı örtmek suretiyle bizi şefkatle bizi takip ederlerdi. Bunu unutmamız mümkün değil.

SOSYAL VE KÜLTÜREL İKTİDAR KONUSUNDA SIKINTILARIMIZ VAR

Siyasi olarak iktidar olmak başka bir şeydir, sosyal ve kültürel iktidar ise başka bir şeydir. Biz 14 yıldır kesintisiz olarak siyasi iktidarız ama halen sosyal ve kültürel iktidarımız konusunda sıkıntılarımız var. Elbette çok sevindirici ümit verici gelişmeler yaşandı, yaşanıyor.

HAYALİMİZ OLAN NESİLLERİN YETİŞTİRİLMESİ NOKTASINDA EKSİKLERİMİZ BULUNUYOR

İmam hatiplere olan ilginin artması, tüm okullarda Kuranı Kerim, Siyeri Nebi, Osmanlıca gibi derslerin seçmeli dersler olarak okutulması başlı başına çok güzel şeyler, bunlar önemli gelişmeler. Bununla birlikte ülkemizin ihtiyacı, milletimizin talebi, bizim hayalimiz olan nesillerin yetiştirilmesi konusunda hala pek çok eksiğimiz bulunuyor.”

SİNEMADAN HUKUKA PEK ÇOK ALANDA EN ETKİN YERLERDE MİLLETİNE YABANCI ZİHNİYETTEKİ KİŞİLERİN BULUNMASINA ÜZÜLÜYORUM

Dilimizden tarihimize kadar birçok alanda ecdadımıza ve kültürümüze duyulan husumetin ürünü bir yaklaşımla hazırlanmış olan müfredatlar daha yeni yeni değişiyor. Medyadan sinemaya, bilim teknolojiden hukuka kadar pek çok alanda halâ en etkin yerlerde ülkesine ve milletine yabancı zihniyetteki kişilerin, ekiplerin, hiziplerin bulunduğunu biliyorum. Açıkça söylemek gerekirse bu durumdan da büyük üzüntü duyuyorum.