20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

EYT için yeni bir açıklama var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz ama siyasette bu yol her zaman için açıktır' dedi.

16 Ocak 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
EYT için yeni bir açıklama var mı?

Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin açıklama yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Emeklilikte yaşa takılanlar "EYT için erken emeklilik yasası şimdilik gündemimizde yok" demişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuya sıcak bakmasada önü açık olduğunu belirtmişti. 2019 Yerel seçim öncesi emeklilikte yaşa takılanlar EYT için erken emeklilik yasasının çıkması beklenirken konuya ilişkin TBMM'de yaşanan son dakika açıklamaları ve yeni gelişmeleri bu haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz ama siyasette bu yol her zaman için açıktır" dedi. 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda yaşanan son gelişmeleri aktardı. TBMM'de yaptığı konuşmada EYT konusuna da değinen Bakan Selçuk, gündemimizde olmadığını açıkladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Meclis'ten gelecek düzenlemeyi beklerken, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren sigortalılık başlangıcı olanlardan bazıları 65 yaşından önce emekli olamayacaklar. 65 yaşında emeklilik uygulaması onlar için resmen hayata geçecek.

Yüz binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren EYT ya da tam haliyle emeklilikte yaşa takılanlar konusu, aralık ayında da en çok araştırılanlar arasında yer aldı. Gündemden düşmeyen EYT hakkında son gelişmeler, bu kapsamda beklenti içinde olan vatandaşlarca araştırılıyor.

Prim gün süresini doldurmasına rağmen yaş şartını yerine getirmedikleri için SGK'dan emekli aylığı alamayan pek çok vatandaş, kamuoyunda EYT olarak ifade ediliyor. Kendi aralarında dernekleşen EYT'li vatandaşlar, bu hususta gündem oluşturmak adına toplantılar yapmaya devam ediyor. EYT amacıyla şimdilik bir çalışma başlatılmamasına rağmen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Meclis'ten düzenlemeyi bekliyor. Bu gündemdeki konumunu korurken 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren sigortalılık başlangıcı olanlardan birtakım ları 65 yaşından önce emekli olamayacaklar.

 

EYT SON DAKİKA HABERLERİ DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

BAKAN ZEHRA SELÇUK'TAN SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'emeklilikte yaşa takınlar'la ilgili bir çalışmanın gündemlerinde olmadığını söyledi. Selçuk, bir kavram karmaşası olduğunu, yaş sınırının emekli olabilmek için gerekli şartlar arasında yer aldığını dile getirdi.