16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Eski polis memuru Daşdemir: FETÖ'cülere itaat etmediğim için sürgüne gönderildim

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde açılan ateş sonucu yaralanan eski polis memuru Daşdemir, itaat etmediği için örgüt mensuplarının iftiralarına maruz kalarak sürgün edildiğini söyledi.

AA27 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Eski polis memuru Daşdemir: FETÖ'cülere itaat etmediğim için sürgüne gönderildim
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde açılan ateş sonucu yaralanan eski polis memuru 41 yaşındaki Murat Daşdemir, örgüt üyelerine itaat etmediği için iftiralarına maruz kalarak sürgün edildiğini belirtti.
 
Ankara'daki tedavisinin ardından memleketi Kırşehir'de yaşamaya başlayan Daşdemir, AA muhabirine, görev yaptığı dönemde FETÖ yapılanmasıyla mücadele ettiğini, onlara karşı çıktığı için haksızlıklara maruz kaldığını anlattı.
 
Bu yapının gerçek yüzünü üniversite yıllarında tanıdığını ifade eden Daşdemir, polis olarak görev yaptığı yıllarda aralarına almak istediklerinde hep mesafeli davranarak uzak durmaya gayret ettiğini söyledi.
 
"Yaklaşık 5 ay cezaevinde yattım"
FETÖ elebaşı ile ilgili olumsuz düşüncelerini yüzlerine karşı söylediği için örgüte yakın isimlerin kendisiyle uğraşmaya başladığını, çok kez haksızlıkla karşılaştığını vurgulayan Daşdemir, şöyle konuştu: "En son Kocaeli’ye sürgün olarak gittiğimde orada bazı olaylar patlak verdi. Ben de artık sesimi bunlara karşı yükseltmek zorundaydım. 'Şerefli meslek, şerefsizlerin elinde’ diyerek bunlara meydan okudum. Meslek hayatım bu tip insanlarla mücadele ile geçti. En son yaptıkları oyunlar, tuzaklar neticesinde gözümü cezaevinde açtım. Yaklaşık 5 ay cezaevinde yattım. Kanaatleri beni meslekten ihraç etmekti, öyle de oldu."
 
"Kaç defa keyfi gerekçelerle gözaltına aldılar"
Yaklaşık 8 yıllık sürede hakkında bir iddianame bile hazırlayamadıklarını, mahkemeye çıkıp ifade bile veremediğini anlatan Daşdemir, şunları söyledi: "Polislik mesleğinden atıldıktan sonra yine bu insanlar boş durmadı. Birçok iş müracaatında bulundum. Girdiğim işlerde de ya zabıtaları ya vergi denetmenleri ya da polisleri tarafından taciz edildim. Kaç defa keyfi gerekçelerle gözaltına aldılar. Hayatımı mahvettiler."
 
FETÖ üyelerinin halen bir beklenti içinde olduğunu düşündüğünü dile getiren Daşdemir, "Bunlar bağlı olduğu üstlerinden talimat alıyorlar. Kesinlikle bu zihniyetin umudunu kaybetmediğini düşünüyorum. Halen bir beklenti içerisindeler. 28 Şubat öncesinden beri bunları bilir ve tanırım. Talimat doğrultusunda hareket ederler. Bu yapıdan bir itiraf beklenmesi kesinlikle yanlış olur." dedi.