24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Ethem Sancak'tan Diriliş Ertuğrul tepkisi: Geçmişimizle dalga geçtiler

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta öğrencilere hitap eden ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak Doğan Grubu tarafından düzenlenen ve büyük tepkilere neden olan skandala imza atılan Altın Kelebek ödülüne ilişkin açıklamalarda da bulundu 'Geçmişimizle dalga geçtiler' dedi.

star.com.tr - Özel1 Aralık 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

İslam Dünyası'nın içinde bulunduğu durum ve çıkış yollarının ele alındığı konuşmada Sancak dört duvar arasına hapsedilen müslüman kadının üretime daha çok katılması ve ümmetin İslamın özünü daha iyi anlamasıyla mümkün olacağını kaydetti.

ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nce düzenlenen konferansta öğrencilere yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Sancak, günümüz İslam dünyasını değerlendirdi ve Batı'nın çöküş döneminde olduğunu açıkladı.

BATI SİSTEMİ ÇÖKÜŞ DÖNEMİNDE

Batı medeniyetinin bugünkü durumunu yorumlayan Sancak yaptığı açıklamada 'Son 20 yılda ola gelen şeyler. 300 yıl önce insanlığa dayatılan toplumsal modelin hiç de öyle olmadığını refah, adalet, mutluluk, sağlık getirmediği görüldü. Sistem kendi içerisinde büyük bir çöküşe girdi' dedi.

KAPİTALİST SİSTEM SORUNLARA ÇARESİZ KALIYOR

Batı temelli kapitalist sistemin sorunara çaresiz kalışını gözler önüne seren ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak '2008 krizi aslında bütün veciheleriyle kapitalist sistemin yuvarlandığı uçurumun başlangıcıdır. Onu içinden geçilen bir kriz diye arif etmeye çalıştılar onu sözcüleri ve koruyucuları ve bir iki yıl içinde geçer dediler ama son 10 yıla baktığımızda bu hiç de geçici değil. Hiç de finansal bir kriz değil tamamen insanlığa dayatılan beşer icadı bu toplumsal sistemin bütün veciheleriyle çöktüğünün göstergesidir' dedi.

BU SİSTEM İÇİNDEKİ İNSAN YARIM İNSANDIR

Batı'da yetişen bir insan için yarım insan benzetmesi yapan Sancak sözlerine şöyle devam etti; Ahlak, etik ve maneviyat açısından baktığımzıda. orada üretilen birey, ortaya çıkan tamamen yarım isnan. maneviyatı olmayan, duygusunu yitirmiş, dayanışma konusunda dibe çökmüş bir ahlaki sistem çıktı ortaya.

Sancak ayrıca benzettiği yarım insanın geleceği için savaşmasından topluma faydası olacağından ziyade çocuğu için bile fedakarlık yapmadığını da şu sözlerle açıkladı: 'Tırnak içinde müreffeh sayılan ama bireyi yarım insan olan. Hakikaten sadece üreten ev tüketen hayvana dönüşmüş. Geleceği için dövüşmeyi bırakın en yakınındaki çocuğu için bile fedakarlık yapmaktan imtina eden, mutsuz bir insanlar topluluğu var orada. Üstelik geriye kalan 5 milyar insanı yoksul ve çaresiz bırakma pahasına bu uygarlığı inşa ettiler.. 

İNSANI İSLAM MODELİ TAMAMLAR

İslam uygarlığının mirasçısı olan devlet ve halkları konusunda da konuşan Sancak 'Görüyoruz ki işte bu 1 milyar 700 milyon insanın toplam üretimi Almanya kadar değil. Yani bizim dinimiz bunu mu öğretiyor bize. niye üretemiyoruzun sebebine baktığımız zaman göreceğiz ki sebeplerden birisi bu 1 milyar 700 milyonun yarısını oluşturan ve duygusal zekada, estetikte, üretimin kalitesini artıracak olan ilahi özelliklere sahip kadını almış bu toplum, bu ümmet bir cinsel obje olarak 4 duvarın arkasına atmış ve cehalete mahkum etmiş' dedi.

Kötü gidişin çıkış formülünü İslam öğretisinin özüne dönmek ve onu iyi anlamak olarak tanımladı. Sancak 'Biz bu öğretimize dönersek bunun kavramaya çalışırsak insanlığın ihtiyaç duyduğu bu gelecek ihtiyaç inşasında insanlığa kurtuluşu sağlayacak toplumsal modeli yeniden keşfedebilir ve insanlığın önüne koyabiliriz. Şu anda yaşayan insanın yarısı yok. Onu ancak İslam modeli tamamlayabilir. Ama şu anda müslümanların uyguladığı İslam değil' dedi.

Böyle bir dünya üzerinde Türkiye'nin anlam ve önemine de değinen Sancak bu konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da içinde yer aldığı bir anektodla açıkladı.

ALMAN BAKAN'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A: İSLAM COĞRAFYASININ UMUDUSUN

Alman Bakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sözlerini aktaran Sancak 'Birkaç gün önce bir toplantıdaydım. Bir Arap ülkesinin savunma bakanı, bizim Cumhurbaşkanımız da vardı. Cumhurbaşkanımız çıktı işte hava almak için. savunma bakanı dedi ki aman ne olur üşütmeyin. Sayın Cumhurbaşkanı kibarlığıyla döndü dedi ki bakana ya, sen de üşüyeceksin. Ya biz üşüyelim dedi.. Biz önemli değiliz..Sen 1 milyar 700 milyon insanın umudusun. senden bir başkası yok ki' dediğini kaydetti.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL TEPKİSİ

Sancak Türkiye'nin uyanışındaki en büyük engelin ise geçmişine küstülen kuşaklar olduğunu belirtti. Konuyu Altın Kelebek ödül töreninde Diriliş Ertuğrul dizisine yönelik yaşanan skandalla açıklayan Ethem Sancak 'Çıkıyor Doğan Grubu yarışma yapıyor mecburiyetten milletin teveccühünden dolayı mecbur kalarak Diriliş Ertuğrul dizisine ödül vermek zorunda kalıyor. Ama sunucu kalkıyor düşman bellediğini de söylemiyor. Öyle yetişmiş Diriliş'in ödülünü anlatırken bile aslında geçmişle dalga geçiyor' dedi. 

FETÖ İŞGAL HAREKETİNE GİRİŞTİ

ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yaptığı açıklamada bu girişimin bir işgal hareketi olduğunu kaydetti.

Sancak yaptığı konuşmada 'Darbe gücü değil bu bir işgal hareketiydi. Bunlar CİA'nın kurguladığı 30 yıllık ilmik ilmik ördüğü günü gelir Türkiye bana kafa tutarsa ben onu iç savaşa sürükler parçalattırırım tezgahının uygulamasıydı' dedi. Milletin Cumhurbaşkanı'nın çağrısıyla sokaklara dökülmesini ve demokrasisine sahip çıkmasına da değinen Sancak 'Milletimiz olağanüstü bir deha gösterdi. Allah'ın inayetiyle oldu' dedi.