16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

FETÖ elebaşı Gülen'in aranan kardeşi Salih Gülen saklandığı evde öldü

Teröristbaşı Gülen’in hakkında yakalama kararı bulunan kardeşi Salih Gülen'in İstanbul’da saklandığı evde öldüğü öğrenildi.

19 Mart 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
FETÖ elebaşı Gülen'in aranan kardeşi Salih Gülen saklandığı evde öldü
Salih Gülen için Terör örgütü üyeliğinden 10 yıl hapis cezası isteniyordu. Erzurum’da Salih Gülen tarafından işletilen “Gülen Matbaası”nda yasadışı örgüt dökümanları bulunmuştu. Erzurum Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede Salih Gülen’in aktif bir örgüt üyesi olduğu ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtiliyordu.
 
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "Gülen Matbaası" isimli iş yerinden el geçirilen doküman ve notların incelemesi sonucu, FETÖ/PDY'nin gazete, dergi, televizyon ve radyo gibi iletişim alanında faaliyet gösterdiği, bu yayın organlarının faaliyetlerini ve yayın hayatını örgütün çıkarları doğrultusunda sürdürdüğü anlatılıyor.
 
FETÖ/PDY'NÜN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİNDEN TALİMAT ALDIĞI...
 
İddianamede, bu yayın organları temsilcilerinin FETÖ/PDY'nün üst düzey yöneticilerinden talimat aldığı, yayın organlarından elde edilen gelirin örgütün finans kaynağını oluşturduğu belirtilerek, örgütün, devletin hassas ve etkili kurumları içerisindeki kadrolarının sağladığı avantajlardan faydalanarak pek çok operasyonel faaliyetlerde bulundukları, adli, idari ve istihbari kolluk görevi ifa eden ve aynı zamanda güç kullanma yetkisine sahip olan emniyet teşkilatında da yapılandığı bildiriliyor.