20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

FETÖ küresel güçlerin aparatı

FETÖ’nün bir çok platformda dile getirilen dış bağlantıları bu kez iddianameye girdi: Örgüt, gücüne Fetullah Gülen’in kişisel gayretinden ziyade, emperyalistlerin desteğiyle ulaştı.

2 Aralık 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
FETÖ küresel güçlerin aparatı

FETÖ’nün Soğuk Savaş’ın en hararetli günlerinde ABD’nin Yeşil Kuşak Projesi kapsamında kurulup 62 yıldır desteklendiği belirtildi. 15 Temmuz gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ele geçirilmesi teşebbüsüne ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı. İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan 189 sayfalık iddianamede “Fetullah Gülen’in küresel sermayeyle ilk teması komünizmle mücadele derneklerinin kuruluşu ile başlamıştır. İlk şube 1954’te İzmir’de açılan bu derneğin ikinci şubesi 1963 yılında Fetullah Gülen’in memleketi Erzurum’da açılmış ve Gülen bu yıllarda dernek şubesinin kurucuları arasında yer almıştır” denildi. 

YEŞİL KUŞAK PROJESİ

İddianamede, bu tarihten itibaren her daim küresel güçlerin vazgeçilmez aparatı olan sözde suç örgütü liderinin, dernek kurucuları arasında yer almasını övünerek açıkladığı kaydedildi. SSCB’nin İslam coğrafyasında batı karşıtı grupları destekleyerek etkin olmak istediği, ABD ve müttefiklerinin de İslamcı grupları destekleyerek bir Yeşil Kuşak Projesi oluşturduğu bilgisi verilen iddianamede, şu ifadeler yer buldu: “Soğuk Savaş sonrası Yeşil Kuşak Projesi revize edilmiş ve onun yerine ılımlı İslam’ın desteklenmesi fikri geliştirilmiştir. Bu modelin ortaya atıldığı günler, FETÖ/PDY sözde lideri Fetullah Gülen’in emperyalist güçler nezdinde yıldızının parladığı günler olmuştur.”

ILIMLI İSLAM OYUNU

“Sonuç itibari ile FETÖ/PDY silahlı suç örgütü, mevcut gücüne ve yapılanmasına örgüt liderinin ve üyelerinin kişisel gayretlerinden ziyade, küresel emperyalist güçlerin vermiş olduğu destek sayesinde ulaşmıştır” ifadesi kullanılan iddianamede,  FETÖ/PDY ile ilgili, “Demokratik hukuk devletinin özelliklerini ortadan kaldırmak amacıyla kurulmuş en geniş ve en büyük katılımlı silahlı terör örgütlenmesidir. Amaçlarını gerçekleştirmek için diğer silahlı terör örgütlerini kullanabilen, kiralayan, devletin silahlı unsurlarını emelleri için kullanabilen, devlet kademelerindeki silahlı güçler aracılığıyla operasyonel sonuçlar elde edebilen bir örgütlenmedir” tanımlaması yapıldı.