19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

FETÖ sanığının ByLock savunması ''Instagram''

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında, silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla ayrı ayrı dava açılan 20 eski polisin yargılanmalarına başlandı.

AA23 Şubat 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
FETÖ sanığının ByLock savunması ''Instagram''

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmalarda, tutuklu sanıklar C.S, A.A, A.Ü, C.Y, C.A, A.K, A.B, A.G, C.K, A.M, O.A.C, R.E, S.Y, R.A, Ö.Ö, Ö.D, Ö.O, Ö.A, R.K ve S.S ile avukatları hazır bulundu.

Kimlik tespitlerinin ardından savunma yapan sanıklar, haklarındaki iddiaları kabul etmediklerini belirtti.

Sanıklardan Ö.O, savunmasında polis memuru olduğunu ve bilirkişi olarak görev yaptığını söyledi.

Fotoğrafçılığa merakı olduğunu ifade eden Ö.O, "Instagram'da 5 bin takipçim var. Bu kişilerle yazışmak için ByLock yükledim. Birkaç ay sonra da telefondan kaldırdım." dedi.

Ö.O, mahkeme başkanının, "Emniyet mensuplarının çoğu ByLock'u 11 Ağustos 2014'te yüklemiş. Bu, bende bir yerlerden talimat aldığınız şüphesi uyandırıyor." şeklindeki sözleri üzerine, kesinlikle böyle bir talimat almadıklarını, teknoloji merakının kurbanı olduğunu öne sürdü.

Mahkeme heyeti, Ö.O. ile diğer tutuklu sanıklar C.S, A.A, A.Ü, C.Y, A.K, A.B, A.G, C.K, O.A.C, R.E, R.A, Ö.Ö, Ö.D, Ö.A, R.K ve S.S'yi tahliye etti.

A.M, C.A ve S.Y'nin tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyalardaki eksiklerin giderilmesi için duruşmaları erteledi.