20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

FETÖ'cü firarilerin Almanya'ya sığınmak için taktik geliştirdikleri ortaya çıktı

FETÖ’cü firarilerin en çok tercih ettiği ülke olan Almanya’ya sığınmak için taktik geliştirdikleri ortaya çıktı. Tutuklu hakim Kazım Kahyaoğlu’nun ByLock mesajlarında, iltica başvuru sürecini madde madde anlattığı tespit edildi.

26 Nisan 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
FETÖ'cü firarilerin Almanya'ya sığınmak için taktik geliştirdikleri ortaya çıktı

Ankara Başsavcılığı'nca FETÖ'nün yargı yapılanmasına yönelik soruşturmada tutuklanan eski özel yetkili hakim Kazım Kahyaoğlu'nun ByLock mesajlarına ulaşıldı. 'Selam Tevhid' olarak bilinen kumpas davasında usulsüz dinlemeye imza atan Kahyaoğlu'nun, ByLock programındaki "Almanya'ya Siyasi Sığınma" başlıklı mesajları dikkat çekti.

İLK ÜLKE ALMANYA!

Kahyaoğlu'nun firari olduğu 28 Ocak 2016’da gönderilen mesajları "abi" diye hitap eden bir örgüt mensubunun yazdığı belirlendi. Avukatla yapılan görüşmeler ve yaptığı araştırmaları içeren notları ilettiğini belirten FETÖ’cünün mesajında, sığınma talebinin nasıl yapılacağı madde madde anlatılırken, giriş yapılan ilk ülkenin Almanya olması gerektiğine dikkat çekiliyor.

MADDE MADDE ANLATILDI

"Siyasi sığınma talep edilme koşulları"nın sıralandığı mesajda, "1-Devlet veya kurumları tarafından baskıya/kovuşturmaya uğranmak. 2-Devlet tarafından olumsuz bir yaptırıma maruz kalmak. 3-Güvenli üçüncü ülkeler üzerinden giriş yapmamak. Bu durumda giriş yaptığınız ilk ülkeye geri gönderiyorlar. İltica başvurusunu o ülkeye yapmanızı söylüyorlar. Giriş yaptığınız ilk ülkenin Almanya olması çok önemli. AB ülkelerinden başka bazı ülkeler de güvenli üçüncü ülke olarak kabul ediliyor. Güncel liste Federal Gök ve Mülteciler Dairesi’nin (BAMF) internet sayfasında yayınlanıyormuş" deniliyor.

(Yenişafak)