20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

FETÖ’cü hainler darbe gecesi Erdoğan’a suikast planlamış 

FETÖ’den yargılanırken itirafçı olan sanık E.E, darbe gecesi İstanbul emniyet birimi il amirine gelen mesajda, “Cumhurbaşkanı, Atatürk Havalimanı’na gelecek oradan çıkmasın yazıyordu. Yani suikast” dedi. 

16 Haziran 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
FETÖ’cü hainler darbe gecesi Erdoğan’a suikast planlamış 

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde ‘’silahlı terör örgütüne üye olmak’’ suçundan yargılandığı sırada etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyerek itirafçı olan sanık E.E, ifadesinde, örgütsel yapılanmaya ilişkin bilgiler vererek, 15 Temmuz gecesine dair dikkati çekici beyanlarda bulundu. İfadesinde yüzlerce isim veren, teşhis edebileceğini beyan eden sanık E.E, örgüte nasıl girdiğini ve örgütsel olarak görev yaparken yaşadıklarını anlattı. 

BİLGİLERİ VERDİ 

Emniyetin ‘mahrem yapılanması’nda görev aldığını, örgütsel tabirle ‘’öğretmen’’ görevinde bulunduğu belirten itirafçı sanık, örgütün emniyetin yapılanmasına ilişkin şu bilgileri verdi: “Özellikle İstanbul emniyetinin yapılanması 3 parçaya bölmüşler, 3 il var. İstanbul’u 3 il olarak yönetiyorlar. Bu yapılanmaya, ‘emniyet birimi’, il imamına ‘müdür’ deniyor. Önceleri ‘O’ isminde bir il imamı vardı daha sonra A.A. isminde bir il imamı geldi. İl imamının altında 7,8 kişilik heyet var. Bunlara ‘zümre başkanı’ deniyor, bir diğer isimleri ‘müdür yardımcısı.’ Her zümre başkanının altında 4-5 öğretmen var. Bu öğretmenler de ilgilenmesi gereken personele bakıyorlar.” 

VİCDAN AZABI

Mesleği öğretmenlik olan sanık E.E, neden itirafçı olduğunu şöyle anlattı: 

“Ben bu yükü omzumdan atmak istiyorum. 15 Temmuz darbe bilgisi kesinlikle yoktu, söylentiler vardı. 2015’in sonu 2016 yılında söylentiler vardı ‘Olacak.’ diye. 15 Temmuz akşamı örgüte ait bir evdeydim, buraya İstanbul emniyet birimi il imamlarından A.A. da geldi. Normalde o akşam evde olmasını gerektirecek bir durum yoktu. Tabii çok telaşlı görmüştüm. Televizyonda köprülerin kapatıldığı haberleri gösterildiği sırada il imamının telefonuna sürekli mesaj geliyordu. Bana hitaben, ‘Hocam zümre başkanlarına bilgiyi aktaracağım. Siz zaten yanımdasınız, arkadaşlarınıza da gönderin.’ dedi. 

Önce bir mesaj gönderdi. Mesajda, ‘Bütün arkadaşlar resmi kıyafetlerini giysin, görev yerlerine gitsin, izinde olanlar dahil Vatan Emniyete gitsinler’ yazıyordu. İl sorumlusuna çok daha fazla mesaj geldi ancak hepsini bize göndermedi. Mesajlar ‘Tango’ programı üzerinden geldi. 

Bir süre sonra darbeye yardım etmekle ilgili mesajlar göndermeye başladı. Ben de il imamına ‘Efendim bahsettiğiniz olay darbe... Siz bunu emniyet amirlerine, personeline söylüyorsunuz. Hele ki Atatürk Havalimanı gibi bir yer yani bu iş tehlikeli, arkadaşların başı yanar.’ dedim. O da bana ‘Hocam ben size bana gelen mesajları süzerek iletiyorum, vebal sizindir.’ dedi. Ben o mesajdan sonrakileri asla iletmedim.” 

YUKARIDAN BÖYLE GELDİ 

“Askere (darbeci) karşı gelen polis memuru veya amirlerini gözaltına da alabilirsiniz.” şeklinde ifadelerin emniyet personeline gönderildiğini aktaran sanık E.E, şunları kaydetti: “İlerleyen saatlerde A.A’nın tedirginliği daha da arttı. Bana bir mesaj gösterdi, atmadı ama kendi telefonundan gösterdi. Mesajda, ‘Cumhurbaşkanı, Atatürk Havalimanı’na gelecek, kaç kişi harcarsanız harcayın ama oradan çıkmasın.’ yazıyordu. Yani suikast... Yukarıdan ona böyle bir şey geldi. Mesaj Tango programı üzerinden geldi. Bana ‘Bunu zümre başkanlarına gönderelim mi?’ dedi. Ben de ‘Bahsettiğiniz şey cinayet en başta ve bunun talimatını ver.’ diyorsunuz. Kanaatimi söyledikten sonra gönderdi mi bilmiyorum. Böyle bir şey gerçekleşmediğine göre de göndermemiştir diye düşünüyorum. Havalimanında çok kuvvetli olduklarını biliyorum. Çünkü havalimanında halledilemeyen iş yoktu. Havalimanından bir bilgi 4 dakika içerisinde öğrenilirdi.”