19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

FETÖ'cü Nazlı Ilıcak mahkemede duygu sömürüsü yaptı, ağlayarak tahliyesini istedi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla yargılanan sanıklardan biri olan FETÖ'cü Nazlı Ilıcak duruşmada ağlayarak tahliyesini istedi.

AA13 Kasım 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
FETÖ'cü Nazlı Ilıcak mahkemede duygu sömürüsü yaptı, ağlayarak tahliyesini istedi

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Yakup Şimşek, Fevzi Yazıcı ve Şükrü Tuğrul Özşengül hazır bulundu. Diğer tutuklular Ahmet Altan ve Mehmet Altan ise SEGBİS ile duruşmaya katıldı.

Duruşmada ayrıca katılma talebinde bulunan TBMM avukatı, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ile Ergenekon davası sanıklarından Hasan Ataman Yıldırım ve Serdar Öztürk de yer aldı.

Söz alan cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını henüz hazırlayamadığını belirterek, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Daha sonra söz alan Hasan Ataman Yıldırım ve TBMM avukatı da davaya müdahillik talebinde bulundu.

FETÖ davalarına ilişkin Yargıtay'ın verdiği bazı kararlara vurgu yapan Ilıcak, detaylı savunma yapmak ve evrakları incelemek için yeterince imkan bulamadığını savundu.

Ilıcak, kendilerine ilişkin avukat görüşme kısıtlılığının sürdüğünü iddia ederek, yaşadığı sorunlara değindi.

Ilıcak'ın savunması sırasında zaman zaman ağladığı görüldü. Çok zor şartlar altında olduğunu iddia eden Ilıcak, "Yaşıma binaen de bir an önce çok zor şartlar altında yaşadığımı belirterek, tahliyemi istiyorum." dedi.