24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

FETÖ'cü Zübeyir Öksüz kaçmak isterken yakalandı

Hakkında yakalamaya yönelik gözaltı kararı bulunan terör örgütü FETÖ'nün şifreli haberleşme ağı olan ByLock kullanıcısı olan ve 'Hava Kuvvetleri imamı' olan Adil Öksüz'ün yakını Zübeyir Öksüz yurtdışına kaçarken havaalanında mali suçlarla mücadele şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Öksüz'ün evinde ise arama yapıldığı bildirildi.

MUAMMER BAŞKAN-İZMİR1 Aralık 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü FETÖ/PDY üyelerine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir merkezli 6 ilde  80 ayrı adrese yapılan operasyonda, aralarında 3 ayrı dernek yöneticilerinde bulunduğu ve çoğunluğu bylock kullanan  56 kişi gözaltına alındı.
 
 Operasyon kapsamında 80 kişi hakkında yakalamaya yönelik gözaltı kararı olduğu öğrenildi. 
 
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri İzmir merkezli İstanbul, Muğla, Antalya, Kütahya ve Iğdır'da önceden belirlenen 80 ayrı adrese operasyon yaptı.
 
Operasyonda KHK tarafından kaptırılan Mersinli Yen'i mahalle cami yaptırma, çalışan girişimci işadamları Derneği ile Helezon gençlik ve spor derneği yöneticilerinde bulunduğu çoğunluğu terör örgütü FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme sistemi olan ByLock kullanan 56 kişiyi gözaltına aldı.
 
ADİL ÖKSÜZ'ÜN KUZENİ KAÇARKEN YAKALANDI
 
Hakkında yakalamaya yönelik gözaltı kararı bulunan terör KHK ile kapatılan Helezon derneği yöneticisi örgütü fetönün şifreli haberleşme ağı olan ByLock kullanıcısı olan ve "Hava Kuvvetleri imamı" olan Adil Öksüz'ün yakını Zübeyir Öksüz yurtdışına kaçarken havaalaında mali suçlarla mücadele şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Öksüz'ün evinde ise arama yapıldığı bildirildi.
 
Operasyon kapsamında 80 kişi hakkında yakalamaya yönelik gözaltı kararı olduğu bildirildi