19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

FETÖ'den tutuklanan savcıdan şok itiraflar

VAN'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan cumhuriyet savcısı, ifadesinde hakimlik sınavı sorularının kendisine önceden verildiğini ve bu şekilde kazandığını itiraf etti.

VAN, (DHA)18 Ekim 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
FETÖ'den tutuklanan savcıdan şok itiraflar
Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan savcı, itiraflarda bulundu. Van'da Savcılık sorgusunda, 4 yıl önce avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavına girdiğini belirten, adı açıklanmayan savcı, sınav sorularının kendisinin de aralarında bulunduğu belirli kişilere önceden verildiğini anlattı. Sınavın yapılacağı Ankara'dan önce Konya'ya gittiğini ve burada sınav sorularının kendisine verildiğini belirten savcı, sınavda da aynı soruların çıktığını ve sınavdan 79 puan aldığını itiraf etti.
 
"KAMPA KATILIP HİMMET VERDİM"
 
Sınavı kazanmasının ardından akademi eğitimi ve adaylık döneminde 2 arkadaşıyla bir evde kaldıklarını anlatan savcı şunları anlattı:
 
"Evde bir ay kaldıktan sonra Gölbaşı'nda bir yurtta kamp yapıldı. 2 gün süren kampa aynı dönemden 5- 6 kişilik hakim adayı ile birlikte katıldık. Kampta Kur'an, risale ve Fetullah Gülen'in kitapları okundu. Kaldığım eve birçok kez Yargıtay Cumhuriyet Savcısı gelerek dini sohbetler etti, risaleden ve Fetullah Gülen'in eserlerinden okudu. Adaylık dönemimde 5- 6 kez maaşımdan yüzde 10 himmet verdim. Adaylık dönemimin sonunda yapılan klasik sınavda da 88 alarak adaylığımı tamamladım. Evde kaldığım dönemde bazı hakim ve hakim adayları da sürekli eve gelip gidiyordu. Ben FETÖ/PDY örgütünün üyesi değilim. Söz konusu örgütün silahlı bir terör örgütü olduğunu 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi sırasındaki fiilleri gördüğümde fark ettim. Bu örgütle bir bağım hiçbir zaman olmadı. Örgütün gerçek yüzünü şimdi çok iyi gördüm. Böyle bir olaya karıştığım için büyük pişmanlık duyuyorum."