19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

FETÖ'nün ''ablaları'' tutuklandı

Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada, örgütün sözde Kars ablalarının da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

KARS (AA) 19 Ekim 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
FETÖ'nün ''ablaları'' tutuklandı

Alınan bilgiye göre, Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan FETÖ'nün sözde Kars il ablaları Kevser Y. A. Trabzon'da, eski il ablası Emine G. ise Bolu'da yakalandı.

Kars'a getirilen zanlılar, sorgulanmak üzere Kars İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan il ablaları, Harakani Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta alınan ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan Kevser Y. A. ile Emine G., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ örgütün sözde Kars ablalarından Kevser Y. A.'nın örgütte 2013-2016 yılları arasında, Emine G.'nin, ise 2013 yılı öncesinde Kars il ablalığı görevini yürüttüğü öğrenildi.

Bu arada, soruşturma kapsamında gözaltına alınan sözde bölge ev ablası A.B., ile Ş.Y., de tutuklanarak cezaevine gönderildi.