19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

FETÖ’nün itirafçı mahrem polisine 5 yıl hapis cezası

Kayseri'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan, FETÖ'nün mahrem yapılanmasında yer alan ‘SAY’ kodu ile derecelendirilmiş ve etkin pişmanlıkta bulunan eski polise 5 yıl hapis cezası verildi.

İHA13 Temmuz 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
FETÖ’nün itirafçı mahrem polisine 5 yıl hapis cezası
Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada  tutuksuz sanık M.K. (45) hazır bulundu.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün emniyetteki mahrem  yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonda SD kart içerisinde çıkan liste kapsamında örgütün yaptığı  fişleme çerçevesinde bazı kodlar kullandığını tespit etti. Bu tespit kapsamında eski polis M.K. ‘SAY’ kodu ile kodlandığı tespit edildi.
 
Her şeyi ile örgüte teslim olan ancak herhangi vasfı olmayan anlamına gelen ‘SAY’ kodunda ismi geçen tutuksuz sanık  M.K. mahkemede “Eskiden polistim, şu an manavlık yapıyorum. Fişleyen kişi nasıl yazdı bilmiyorum. 2013 yılında Kayseri iline atandım. İmam hatip mezunu olduğum için bu yapının sohbetlerinde Kur’an öğretiyordum. 2015 yılında irtibatımı kestim” dedi.
 
Mahkeme heyeti tutuksuz sanık M.K.’ye etkin pişmanlık hükümlerince ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 5 yıl hapis cezası verdi.
 
Mahkeme, ayrıca farklı dosyada yargılanan ve ‘SAY’ kodlu Y.S. isimli eski polise de aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.