25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

FETÖ'nün sözde imamından seçim itirafı

TERÖR örgütü FETÖ'nün Kars'ta gözaltında bulunan emniyet imamlarından N.A., yerel ve genel seçimlerde o ilde Ak Parti'den sonra gelen ikinci sıradaki parti ya da adayı desteklediklerini bildirdi.

KARS, (DHA) 24 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
FETÖ'nün sözde imamından seçim itirafı
FETÖ'nün Kars'ta Emniyetin "istihbarat şubesi imamı" olduğu öne sürülen öğretmen N.A., verdiği ifadede 17- 25 Aralık 2013 sürecinden sonra "Fahrettin" kod adlı örgüt abisinin talimatı üzerine aileleriyle birlikte görüşmelere gittiklerini, toplantıya katılan aile sayısının 3'ü geçmediğini bildirdi. Dışarıda oturanların evlerinde toplantılar düzenlediklerine hatırlatan N.A. kendisinin dini sohbetlerden sorumlu olduğunu belirtti. Kars'ta 30 Mart 2014 yerel, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerine katıldığını ifade eden N.A. hangi partinin desteklendiği konusunda ifadesinde şunları söyledi:
 
"Yerel seçimlerden önce Fahrettin isimli abi bize hizmet harekatının her ilde AK Partiden sonra ikinci sırada bulunan parti adayının desteklenmesi yönünde bir politikaları olduğunu bildirdi. Seçimlerinde AK Parti ile ilgili algı hizmet hareketi içerisinde tamamen yerleşmişti. Yani cemaat mensupları AK Partiden sonra hangi aday güçlü ise o parti ve adaya oy verecekti, muhtemelen de böyle olmuştu. Fahrettin kod isimli abi bize, 'polis lojmanlarına araçlarınızla gitmeyin', 'sohbet verdiğimiz gruplarda kendiniz dahil 3 aileyi aşmayın', 'sohbetlere yine eşli ve aile şeklinde gidin gelin', 'cemaat mensupları iş yerinde hükümeti eleştirmesin', 'cemaati haklı gösterecek ifadeler kullanmasın' dedi. Yaptığımız sohbetler ve hizmet hareketi içerinde bulunduğumuz sürelerde tedbir amaçlı farklı isimler kullanırdık. Sohbetlere giderken misafir görüntüsü vermek amacıyla ailecek gidip gelmeye çalıştık. Sohbetlere gelen polisler ile hiç telefonda görüşmezdik. Hizmet içerisinde yer alan polisler ders çalışmak amacıyla toplanırlardı. Kars'ta da komiser yardımcılığı sınavına girecek emniyet mensuplarının bir araya gelip sınava hazırlanmışlardı."
 
EMNİYETTE ŞUBELERİN KOD ADLARI
 
FETÖ'nün polislerden sorumlu imamı olduğu öne sürülen gözaltındaki H.A. ise örgütünün gizli mesajlaşma olarak ByLock sistemini kullandığını itiraf etti. Oluşturulan gruptaki kişilerin hepsinin kod ismi kullandığını anlatan H.A. ifadesinde şunları söyledi:
 
"Ülke imamı, o ülkenin, il imamı, o ilin cemaat içerisindeki en üst düzey sorumlusudur. KOM Şubesine 'Kimya', TEM'e 'Tarih', Özel Harekata 'Beden Eğitimi', Çevik Kuvvete 'İlk Yardım' deniliyordu. Himmet, yardım için toplanan paradır. Talebe mesulü, üniversite, orta okul ve lise öğrencileriyle ilgilenen sorumludur. Eğitim danışmanı, o ilin bütün kademelerdeki öğrencilerden sorumlu kişidir. Mütevelli heyeti, bir ilde o il ile ilgili maddi konularda ihtiyaçları karşılamak için bir araya gelen ve genellikle maddi durumları iyi olan esnaf heyetidir. Şakirt, Risale-i Nur kitabında geçen Kuran talebesi anlamında kullanılan bir tabir. Altın nesli, Fethullah Gülen'in kitaplarında kendi kafasında ideal bir insan olarak yetişmiş olan insanlardan oluşan nesil."