25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Goji Berry nedir? zararlı mı diyeti nasıl yapılır?

Goji Berry nasıl kullanılır diyeti nasıl yapılır? Özellikle fazla kiloları olanlar zayıflamak için bu soruyu soruyor. Goji Berry faydalı mı? Pek çok kişi tarafından merak edilen bu meyve ile ilgili merakınızı giderecek bir haber hazırladık

26 Aralık 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Goji Berry nedir? zararlı mı diyeti nasıl yapılır?
Goji Berry nedir faydaları ve zararları neler? Sorusu cevabını buluyor. Yüksek bir besin değerine sahip olan Goji berry enerji vermesi bakımından özellikle gün boyunca çalışıp enerji harcayanlar tarafından tüketilmesinde fayda olan bir meyvedir. Vücudun direncini ve sağlamlığını arttırmaktadır. Yorgunluğu giderme özelliği de bulunmaktadır. hCG hormonunu salgılanmasını arttıran Goji berry, hem genç hissettirirken hem de erken yaşlanmayı önler. Aynı zamanda uyku problemi olanlar içinde faydası vardır. Uykuyu düzenleme özelliği vardır.
 
Tansiyon rahatsızlığı bulunanların da tercih ettiği meyvelerden biri olan Goji berry, kan basıncının düşmesine yardımcı olur. 1998 yılında yapılan araştırmalar Goji berry'nin bu faydasını ortaya koymuştur. Germanium içermesinden dolayı kanserin etkilerine karşı bünyeyi korur. C Vitamini bulundurmasından ötürü içerisinde bulunan antioksidanlar kansere yol açan genlerin değişimini önler.
 
GOJİ BERRY CİNSEL GÜCÜ ARTTIRIYOR
 
İçerisinde yer alan beta-sitosterolden ve antioksidanlardan dolayı kolestrol seviyelerinin sağlıklık aralıkta kalmasını sağlar. Uzak Doğu'da geçmişten bu yana kullanılan Goji berry, cinsel gücü arttırmasıyla da meşhur bir bitkidir. Kanda bulunan testesteron oranını arttıran Goji berrynin cinsel gücü arttırması da bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.
 
Tükettiğimiz bazı meyve ve sebzede olduğu gibi Goji berry de kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. Yağın depolanmasını engellemesi kilo alınmasının önüne geçer. Uyku tedavisinde de Goji berrye başvurulmaktadır. Ayrıca hastalıklara karşı direnci arttıran Goji berry, kışı yaşadığımız bu günlerde kolay hastalanmaya karşı vücudu koruması bakımından önemlidir. Cilt sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır. Goji berrynin faydaları arasında böbrek sağlığına iyi gelmesi de vardır. 
 
Aslında bu meyve genel olarak sindirim sistemine iyi gelmektedir. Yine kemik ve kas sağlığı açısından da önemli bir meyvedir Goji berry. Goji berry, stres giderici özelliğiyle de oldukça önemlidir. Özellikle günümüz hayat ve çalışma koşullarında stresle mücadele etmekte zorlanan insanlar Goji berry'nin bu faydasından faydalanabilirler.
 
FAZLA GOJİ BERRY TÜKETMEK ZARARLI
 
Peki bunca yararı olan Goji berrynini zararları yok mu? Goji berry kullanımında dikkatli olmak gerekiyor. Faydalarında yer alan zayıflama, genç kalma gibi özeliklerinden dolayı gereğinden fazla tüketmemek gerekiyor. Diyabet hastaları ve diyabet ilaçları kullanan kişiler, ilaçların etkisini azaltmasından dolayı Goji berryden uzak durması gerekiyor. Fazla tüketilmesi durumunda Goji berry hipertansiyona neden olabiliyor. Ayrıca polen alerjisi olan kişiler Goji Berry yerseler, hırıltı, hapşırma, kaşıntı, burun tıkanıklığı, gözlerde kaşıntı gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Uykuyu düzenleme özelliği olan olen Goji berrynin sadece gündüzleri tüketilmesi bekleniyor çünkü geceleri tüketildiğinde uykuyu kaçırabiliyor ayrıca fazla tüketildiğinde uykusuzluğa neden oluyor. Enerji seviyesini arttıran Goji berrynin tüketilme oranını dengede tutamadığınızda konsantrasyon bozukluğu, hiperaktiflik ve huzursuzluk yapabiliyor. Yine fazla yendiğinde kan akışını normal seviyelerin üzerine çıkartır. Goji meyveleri aşırı tüketildiğindeı baş dönmesi, göz rahatsızlığı, bulanık görme ve halüsinasyonlar gibi şiddetli yan etkilere yol açabilir. Goji berry alerjiye yatkın olan kişilerin dikkatli kullanmaları gerekir. Ayrıca kan sulandırıcı ilaçlarla, şeker hastalığı ilaçlarıyla ve yüksek tansiyon ilaçları ile etkileşime girebilir. Bu ilaçları kullananların doktoralarına danışarak tüketmeleri gerekir.
 
Diyet Uzmanlarından "Goji Berry" Uyarısı
 
Diyetisyenler, uzakdoğu meyvelerinden olan Goji Berry'inin zayıflama amacıyla kullanılmaması gerektiğini belirttiler.
 
Son günlerde zayıflama amacıyla tüketimi artan Uzakdoğu meyvesi Goji Berry üzümünün zayıflatmadığı ortaya çıktı.
 
Özel Batman Dünya Hastanesi Diyetisyeni Kübra Akın, "Goji Berry" üzümünün zayıflatıp zayıflatmadığı hakkında görüşlerini dile getirdi.
 
Diyetisyen Akın, "Goji berry de diğer birçok meyve gibi tabi ki de içerdiği vitamin ve minerallerden dolayı sağlığa birçok yararı olan bir meyvedir. Fakat zayıflatmaz. Tek başına zayıflatan bir yiyecek ya da bir ürün yoktur. Eğer böyle bir şey olsaydı sizler hala altınçilek ve benzeri ürünleri kullanıyor olurdunuz. Bu tarz yiyecek ya da ürünlerin zayıflayamaya etkisi olmadığı gibi sağlığa da zararları olabiliyor bazen. Çünkü çoğu zaman bu ürünlere talep yoğun olduğundan taklidi ve merdiven altı üretim dediğimiz sağlığa zararlı olanları da piyasaya sürülüyor. Bu meyvelerin ya da gıdaların aslını bilemediğimiz için de çoğu zaman yanılabiliyoruz. Zayıflamak için bir üründen meyveden ya da bir ilaçtan medet ummak yanlış bir yöntemdir. Diyetisyen eşliğinde yapacağınız sağlıklı bir diyet ve sporla kilolarınıza kalıcı çözüm bulmuş olursunuz" dedi.
 
 
Goji berry diyeti nasıl yapılır? Faydaları ve zararları
 
Goji berry ile yapılan goji diyeti zayıflama konusunda tercih ediliyor. Yapanlar arasında ünlüler de bulunuyor. Diyeti yapmanın yararları ve zararları
 
Fazla kilolarından arınmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu yöntemlerden birisi olan goji diyeti uzun süredir çok konuşuluyor. Goji berry isimli meyve ile yapılan bu diyetle kilo kaybetmenin mümkün olup olmadığı herkesin çok merak ettiği bir konu oldu. Goji berry zayıflama amacı için kullanıldığında ne gibi sonuçlara yol açar? Goji berry kilo vermek konusunda yardımcı olur mu? Goji diyeti yapanlar arasında ünlüler de olunca bu sorular sıklıkla sorulmaya başlandı. Goji diyeti zararları hakkında bilgi almak isteyenler kadar goji diyeti yararları hakkında bilgi almak isteyenler de var. Goji diyeti yapan ünlüler arasında herkesin çok yakından tanıdığı isimler de yer alıyor. Bu da goji diyeti yapmaya iten bir başka sebep oluyor.
 
 
GOJİ BERRY DİYETİ
 
Son günlerde adından sıklıkla duyduğumuz goji berry isimli bu meyve, kurt üzümünün ekstresinden yapılan doğal bir besin takviyesidir. Goji üzümü olarak da isimlendirilen goji berry, her iklimde yetişme özelliğine sahip bir meyve olsa da genellikle Uzakdoğuda yetiştirilmektedir çünkü başka bölgelerde Çindeki kadar verimli meyveler vermez. Çinde üretilen meyveler neredeyse tüm hastalıklardan korunmak adına kullanılmaktadır.
 
Goji diet ya da Goji diyeti olarak bilinen bu diyette Çinde üretilen en kaliteli kurt üzümlerinin ekstreleri kullanılır. Herhangi bir aktardan da bu meyveye rahatlıkla ulaşabileceğiniz bu goji berry meyvesi, paket olarak birçok sitede de satılmaktadır. Aktarlardan alınan ürünün kalitesinden emin olmanız mümkün olmayacaktır ve büyük ihtimalle saklanma şartları sebebiyle goji berry özelliğini zaten kaybetmiş olacaktır.
 
Goji diyeti üründe de meyvenin ekstresi elde edildiğinden dolayı uzun süre boyunca saklanmaya elverişli olan bir meyvedir fakat piyasada yer alan ürünlerin birçoğu sahtedir. Bu durumun önüne geçebilmek adına mutlaka resmi satış sitesini tercih etmelisiniz. Üzerinde bulunan hologram sayesinde almış olduğunuz zayıflama ürününün tamamen doğal olduğuna emin olabilirsiniz ve çoğu aktarda olduğundan daha doğal hali internet sitesinde yer alır.
 
Goji Berry ile Zayıflama
 
Goji diyeti adıyla bilinen ve internette satılan zayıflama ürünü, çay ve meyve suyundan oluşur. Bu setlerin adedi 15 gün için idealdir. Her gün 2 adet Goji çayı ve 2 adet de meyve tozu tüketmeniz gerekmektedir. Goji diyeti setini kendinize uygun şekilde kullanmanız da mümkündür. Ancak en iyi sonucu almak için uyandıktan sonra ve uyumadan önce içmeniz tavsiye edilmektedir. Günlük tüketeceğiniz diğer 2 içeceği de öğünlerinizden 1-2 saat sonra tüketirseniz, bu zaman içerisinde yaşayacağınız açlık hissi oluşmadan önüne geçer ve diyetinizi kaçamaklar ile bölmemiş olursunuz.
 
Kurt üzümü, Dukan diyeti ile beraber ülkemizde tanınmaya başlanmış bir meyve oldu. Çinlilerin uzun süre yaşamaları ve genel olarak güzel bir yüze ve fiziğe sahip olmalarının nedenleri arasında bu meyve gösterilmektedir.  Ayrıca Yüzyıllar önce savaş döneminde tedavi amaçlı da yararlanılan bir bitkisel kürdür. Günümüzde daha çok zayıflama amacı ile kullanılmış olsa da yararları son derece fazladır. Goji Berrynin şeker oranının da yüksek olmadığı bilinmektedir. Bu nedenle kan şekeriniz bir anda düşmeyecek ya da yükselmeyecektir. Bu durum kilo verme hızınızı ciddi anlamda arttıracaktır.
 
GOJİ BERRY NEDİR?
 
Anavatanı Tibet olan, kurt üzümü ya da mutluluk meyvesi olarak da bilinen "goji berry''nin içerdiği polisakkaritler ve güçlü antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin uğratacağı zararlara ve erken yaşlanmaya karşı vücudu koruduğu belirtildi.