19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

2018 hac kura çekimi ne zaman Hac kura çekimi hangi tarihte nasıl yapılacak

Hac kura çekimi ne zaman yapılacak? 2018 hac kura çekimi şimdiden hacı adaylarının merakla beklediği bir gün oldu. Hac kuraları ne zaman çekilecek konusunu gündeme getiren hacı adayları, bu yıl kutsal topraklara gidip gidemeyeceklerini öğrenecekleri günü merakla araştırıyor. Türkiye’den hacca gitmek için geçen yıl 335 bin kişi yeni kayıt yaptırmıştı. Peki hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac kura çekiliş tarihleri duyurusu Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak.

14 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
 2018 hac kura çekimi ne zaman Hac kura çekimi hangi tarihte nasıl yapılacak

2018 Hac kura çekimi ne zaman sorusunun yanıtı, binlerce hacı adayının yanıtını merakla beklediği soruların başında geliyor. Hac kura çekiliş tarihlerini öğrenmek isteyen hacı adayları bu konuyu gündeme getiriyor. Peki hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac kura çekiliş tarihleri duyurusu Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak. Türkiye’den hacca gitmek için geçen yıl 335 bin kişi yeni kayıt yaptırmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2008 ve sonraki yıllarda kayıt yaptıran gazi ve şehit yakınlarını kurasız hacca götüreceğini açıklamıştı.

HAC KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN? (2018)

2018 yılı için hac kura çekimine dair henüz net bir tarih açıklanmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu tarihin duyurulmasıyla hac kura çekim tarihini haberimizden öğrenebilirsiniz.

HAC KURA ÇEKİMİ NASIL YAPILIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2008 ve sonraki yıllarda kayıt yaptıran gazi ve şehit yakınlarını kurasız hacca götürmüştü.

Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında "oda tercihli ve otel" hac konaklama türlerinde sıralamaya konulmaları şeklinde çekilecek. Asıl ve yedek tasnifi yapılmayacak kurada, Diyanet ve acenta ayrımına da gidilmeyecek. 

Vatandaşlar, sonuçları, kura çekimi tamamlandıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden sorgulayabilecek. Kurada ismi çıkanlar “kesin kayıt yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığınca, hac organizasyonu düzenlemek üzere yetki verilen acentelerin bilgisine de yine aynı internet adresinden ulaşılabilecek. 

Geçen yıl hac kesin kayıtları 27 Şubat-10 Mart tarihleri arasında yapılmıştı. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınmıştı.