19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

HDP'li belediye tüm imkanları Amed Spor'a seferber etmiş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin; halkın alt yapı ihtiyaçlarının karşılanması, sokak ve cadde temizliği, ulaşım vb. hizmetlerden kesinti yaparak yaklaşık 4.4 milyon TL’yi Amed Spor’a tahsis ettiği ortaya çıktı. Kayyum belediyenin spor kulubüne aktardığı paraları denetlemek isteyince de internet ortamında tezviratlar başladı.

DİYARBAKIR(STAR)21 Şubat 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
HDP'li belediye tüm imkanları Amed Spor'a seferber etmiş
KHK ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına getirilen Cumali Atilla, Amed Spor’a yoğun kaynak aktarımını mercek altına aldı. Daha önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİspor ismiyle faaliyet gösteren Kulüp daha sonra Amed Spor adını aldı. Kulüp, belediyenin ismiyle faaliyet gösterdiği 2014 yılında 900 bin lira yardım alırken, 2015 yılında ise belediyeden 1 milyon 245 bin lira destek aldığı tepsi etildi. Aynı şekilde Amed Sportif Faaliyetler Kulübü adını taşıdığı 2016 yılında ise oran adeta iki kat arttı. Kulüp belediyeden  2 milyon 300 bin lira destek aldı. Bunun yanı sıra Kayapınar İlçesinde yaklaşık 40 milyon lira tutarındaki tesis ile araç tahsisi de yapıldı.
 
FUTBOLCULAR HAKKINDA TERÖR SORUŞTURMASI   
 
Futbolcularının zaman zaman terör örgütünü övücü paylaşımları sebebiyle de gündeme gelen Amedspor'un iki futbolcusu hakkında terör soruşturması başlatıldı. Sosyal medya hesabında terör örgütü PKK'nın şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösteren, bunları öven, teşvik eden propaganda niteliğinde paylaşımlar yapan futbolcu Deniz Naki hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda sanık Naki hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
Futbolculardan Abdullah Çetin ise uzun namlulu silahla poz vererek tepki çekmiş, hakkında soruşturma başlatılmıştı. 
 
DENETİME TEPKİ GÖSTERDİLER
 
Kayyum Cumali Atilla, kulübe aktarılan paraların doğru yerde kullanılıp kullanılmadığının denetlenmesi için yönetimde belediyeyi temsilen yönetici istihdam edilmesini önerince, algı operasyonlarının hedefi haline geldi. Sanki kulüp isminin değiştirilmesi talep edilmiş gibi siyasi malzeme konusu haline getirildi. Terör örgütü yandaşları, kulüp yönetimiyle ilgili yapılan haklı öneriyi sosyal medyada "kulüp isminin değiştirilmesi dayatılıyor"  şeklinde sosyal medyada sunum yaparak Başkan Atilla yönetimi hedef alındı. Üç gündür terör örgütü yandaşları sosyal medyadaki mesajlarıyla spor camiasını kışkırtarak, belediyeyi yıpratmayı sürdürüyor.