20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hollanda saldırganın yakınları: Ailevi meselelerden dolayı ateş açtı

Saldırganın yakınları, Hollanda’daki silahlı saldırıda şüpheli Gökmen Tanış’ın “ailevi meselelerden” dolayı tramvaydaki bir yakınına, ardından yardım etmek isteyenlere ateş açtığını söyledi.

AA18 Mart 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Hollanda saldırganın yakınları: Ailevi meselelerden dolayı ateş açtı

Hollanda'nın Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda silahlı saldırı düzenlendi. Utrecht Belediye Başkanı Jan van Zanen saldırıda üç kişinin öldüğünü dokuz kişinin de yaralandığını açıkladı.

Hollanda polisi 37 yaşındaki bir Türk için tehlike uyarısı yaptı. Hollanda polisi Ultrecht sakinlerinden Gökmen T. adındaki kişiye yaklaşmamalarını istedi.

"AİLEVİ MESELEDEN DOLAYI"

Saldırganın yakınları, Hollanda’daki silahlı saldırıda şüpheli Gökmen T.’nin “ailevi meselelerden” dolayı tramvaydaki bir yakınına, ardından yardım etmek isteyenlere ateş açtığını söyledi.

BABASI KONUŞTU: O YAPTIYSA CEZASINI ÇEKSİN

Gökmen T’nin babası Mehmet T’nin yıllar önce Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Sırçalı beldesinden ailesiyle Hollanda'ya gittiği bildirildi.

2008'de eşinden boşanan Mehmet T., Türkiye'ye dönerek Kayseri'ye yerleşti.

Burada ikinci evliliğini yapan Mehmet T., ilk eşinden olan oğlu Gökmen T. ile 11 yıldır görüşmediklerini söyledi.

DHA'ya konuşan baba, oğlunun amcasının kızı ile evlendiğini, 2 ay sonra boşandıklarını söyledi.

Saldırıdan bilgisinin olmadığını dile getiren baba Mehmet T., "Oğlumla 11 yıldır diyaloğum yok, konuşmuyoruz. 2008 yılından bu yana görüşmediğim birisi. Saldırıyı gerçekleştirmesiyle alakalı, o insanın o anki psikolojisini bilemem. Aynı evde yaşadığın evladını bile tanıyamıyorsun. Yaptıysa cezasını çeksin. Ben ne yapabilirim ki! Hiç kimsenin birilerinin canını almasına hakkı yok. Olayı yapan Hollanda'da, ben buradayım. Ben 11 yıl önce dönüş yaptım. Kim olursa olsun, dediğiniz şekilde ise ne yaptığını, nasıl yaşadığını ben bilemiyorum. Ben onları, onlar da beni reddetti, konuşmuyoruz. Daha önce saldırgan tavırları yoktu. Aradan 11 yıl geçti. Ne oldu, neler yaşadı bilemiyorum" dedi.

HOLLANDA BASINI: SABIKASI KABARIK

RTV Utrecht haber kanalının haberine göre Gökmen T. daha önce de birkaç kere gözaltına alındı. T.'nin 2013'te Utrecht'te aynı bölgede havaya ateş açtığı ifade ediliyor.

1981 Türkiye doğumlu T.'nin 2017 yılında bir kadına tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla 2 hafta önce hakim karşısına çıktığı belirtildi.

Gökmen T.'nin kadına hakaret, polisi tehdit ve hakaret, madde etkisinde araç kullanmak, bisiklet hırsızlığı, gasp ve nezarethaneye tuvaletini yapmak gibi suçlardan yargılandığı ortaya çıktı.