20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Darbe şehidi polisin yeni doğan bebeğine ziyaretçi akını

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı’na yapılan saldırıda ikiz kardeşiyle şehit olan polis memuru Ahmet Oruç’un yeni doğan kızına ‘Hifa’ adı verildi. Bakanlar bebeğe Cumhuriyet altını gönderdi.

AA27 Eylül 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Darbe şehidi polisin yeni doğan bebeğine ziyaretçi akını

Ankara’da Havacılık Daire Başkanlığı’nın Gölbaşı’ndaki tesislerinde 8 aydır eğitim alan ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç, Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz gecesi kalkıştığı darbe girişimi sırasında tesislere F-16 savaş uçaklarınca atılan bombalar sonucu şehit düştü. İki kardeş, memleketleri Adana’nın Çukurova İlçesi’nde yanyana toprağa verildi.

SABIR VE ŞÜKÜR ANLAMINDA

İkiz kardeşlerden Ahmet Oruç’un 23 yaşındaki eşi Emine Oruç, geçtiğimiz hafta bir kız bebek dünyaya getirdi.

Şehit polisin kızına ‘sabreden ve şükür eden’ anlamına gelen ‘Hifa’ adı verildi. Ve hifa bebek, dünyaya geldiği günden buyana ziyaretçi akınına uğradı. Hifa’nın dünkü misafirleri ise Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve eşi oldu. Şehit polisin eşi Emine Oruç’u ziyaret eden Demirtaş, Hifa bebeğe, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik adına Cumhuriyet altını hediye etti ve bakanların hayırlı olsun dileklerini iletti. Demirtaş, kendisi ve eşi Beyhan Demirtaş adına da aileye altın hediye etti. Emine Oruç ise, ‘Vatan sağolsun’ diyerek vali ve bakanlara teşekkür etti.