25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Hürriyet'in 'Karargah' manşetine tepkiler büyüyor! Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız olan kim?

16 Nisan referandumu yaklaşırken Hürriyet'in bugünkü 'Karargah rahatsız' manşetine tepkiler büyüyor. Genelkurmay içerisindeki isimsiz bazı kaynakların, TSK'da başörtüsü yasağının kaldırılmasından ve Genelkurmay Başkanı Akar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakınlığından rahatsız olduğunu iddia eden Hürriyet için Star Gazetesi Yazarı Fadime Özkan, “Sicili darbe destekçiliği, statüko bekçiliğinden ibaret olan Hürriyet hep aynı” diyerek tepki gösterdi.

25 Şubat 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hürriyet'in 'Karargah' manşetine tepkiler büyüyor! Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız olan kim?

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın imzasıyla yayınlanan "Karargah rahatsız" manşetinde Genelkurmay içerisinde var olduğu iddia edilen bazı isimsiz kaynakların başta başörtüsü yasağının kaldırılması olmak üzere 7 maddeden ötürü rahatsızlık duyduğu öne sürüldü.

Hürriyet’in 28 Şubat'ı hatırlatan bu skandal iddiasına birçok isimden de tepki gelmeye başladı. O isimlerden biri olan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Twitter’dan tepki gösterdi. Külünk, "15 Temmuz'da bu millet şehadetiyle söyleyeceklerini söyledi. Gerektiğinde yine söyler, yine söyler, yine söyler" dedi.

Hürriyet'in isimsiz karargah kaynaklarına dayandırarak verdiği iddialarda başörtüsü yasağının kaldırılmasına karşı duyulan rahatsızlığın yanısıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı ziyaretlerden de rahatsız olduğu vurgusu dikkat çekti.  

ALBAYRAK: BAZI GÖREVLER "HASSAS" GÖREVLERİ DE BERABERİNDE GETİRİYOR

Hürriyet'in skandal manşetine Star Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ve Star gazetesi yazarı Fadime Özkan da tepki gösterdi. Tepkisini Twitter'dan gösteren Albayrak "Demek ki bazı gruplarda, Genel Yayın Yönetmenliği ve Ankara Temsilciliği gibi görevler, bazı "hassas" görevleri de beraberinde getiriyor" dedi.

Hürriyet'i darbe destekçisi ve statüko bekçiliğiyle suçlayan Özkan, "Diğer 6 madde ve imza ilk maddenin ambalajı. İlk madde hadsiz. Sicili darbe destekçiliği+statüko bekçiliğinden ibaret olan Hürriyet hep aynı" diyerek sert tepki gösterdi.