19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hürriyet'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TSK'ya sansür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ziyareti öncesi havalimanında yaptığı basın açıklamasında Hürriyet'in 'Karargah Rahatsız' haberine sert tepki gösterdi. Hürriyet'in haberine ilişkin bir açıklama da TSK'dan geldi ama Hürriyet iki açıklamayı da görmezden geldi.

28 Şubat 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Hürriyet'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TSK'ya sansür
Hürriyet'in, "Karargah Rahatsız" başlıklı haberinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan yolculuğu öncesinde Hulusi Akar'la birlikte kameralar karşısına geçti.
 
ERDOĞAN'DAN HÜRRİYET'E: TERBİYESİZLİK, HADSİZLİK
 
Hürriyet'i sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu manşet için "İsmini verdiğiniz bu gazetede ön sayfada atılan başlık. Tabii içeride atılan başlık, çok çok daha çirkindi. Ve 7 soruya 7 cevap. Öbür tarafta "Karargah rahatsız" başlığı gibi ifadeler, bunlar tabii bizleri rahatsız ettiği gibi TSK'yı da haydi haydi rahatsız etmiştir. Bizim rahatsız olduğu konuda Silahlı Kuveetlerimizin rahatsız olmaması mümkün değildir. Biz aynı vücudun organları gibiyiz. Zira bu işin başı neresidir, devlettir, hükümettir. Silahlı Kuvvetler devletin bir uzvudur. Burada yapılan çok açık ve net söylüyorum, atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. Böyle bir başlığı atmaya bu gazetenin ne yönetimi ne patronaj kadrosu muktedir değildir olamaz. Hukuki süreç neyse şu anda bazı adımlar atılmış vaziyette. Bizler bunun takipçisi olacağız" dedi.
 

TSK DA HÜRRİYET'İ YALANLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından TSK da 4 maddelik bir açıklama yaptı ve Hürriyet'in manşet haberini yalanladı. TSK tarafından yapılan değerlendirmede “Karargâh Rahatsız, Karargâh’ta Rahatsızlık, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Rahatsızlık vb.” gibi ibareler söz konusu dahi olmamıştır. Sorulan sorulara özetle, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin iç politika malzemesi haline getirilmemesi, şahsi işlerden uzak tutulması gerektiği” ifade edilmiştir. Kararlılık ve azimle terörle mücadele edildiği, Fırat Kalkanı Harekâtı’nın başarıyla tamamlandığı bir dönemde bu tür iddia ve iftiralarla gündemi bulandırma çabalarını esefle karşılıyoruz. Bu açıklamayı Türk Silahlı Kuvvetleri ile devlet ve hükümet arasında bir sorun varmış gibi yansıtmak, olayı saptırmaktır. Cevap verilen eleştirilerin muhatapları bellidir" açıklamasında bulundu.
 

HÜRRİYET CUMHURBAŞKANI'NI SANSÜRLEDİ, TSK'YI GÖRMEZDEN GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve TSK'nın tepkileri Hürriyet'in web sitesinde yer bulmadı. Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendileriyle ilgili sözlerinin hiçbirini sitenin ön yüzünde göstermedi, haberin içine sakladı. Hürriyet ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları "Erdoğan'dan önemli açıklamalar" şeklinde küçük bir biçimde görmeyi tercih etti. Yine Hürriyet TSK tarafından yapılan 4 maddelik sert açıklamanın tek satırına dahi sitesinde yer vermedi.