24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

İBB’den “Huzur” İftarı

Türkiye'nin en büyük yaşlı bakım ve huzur evine sahip olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Darülaceze sakinlerine özel bin kişilik geleneksel iftar programı düzenledi.

12 Haziran 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
İBB’den “Huzur” İftarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Darülaceze Müdürlüğü Kayışdağı Tesisleri'nde iftar gerçekleştirdi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program tasavvuf musikisi dinletisiyle devam etti. Oruçların açılmasının ardından davetliler Darülaceze sakinleriyle yakından ilgilendi. Son derece sıcak ve samimi ortamda geçen iftar buluşmasında Darülaceze sakinlerinin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

BİN KİŞİYE HİZMET VERİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Darülaceze Müdürlüğü Kayışdağı Tesisleri, 46 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 151 bin metrekareye sahip alanıyla Türkiye'nin en büyük yaşlı bakım ve huzurevi olma özelliğini taşıyor. Bin kişi kapasiteli tesiste yaşlı vatandaşların rehabilitasyonu ve toplumsal yaşamın bir parçaları olabilmesi amacıyla çok yönlü hizmetler sunuyor. Darülaceze sakinlerinin fiziksel ve sosyal yeterliliklerini artırmak ve sağlıklarını korumak amacıyla ergoterapi faaliyetleri kapsamında el işi, takı ve süs eşyaları çalışmaları gerçekleştiriyor. Darülaceze sakinlerinin dikkat, odaklanma, sosyal bağlarının güçlenmesi ile sahip oldukları yeteneklerin açığa çıkartılmasını amaçlayan ergoterapi faaliyetlerine yılın her ayında Darülaceze sakinleri tarafından ilgi yoğun oluyor.

EN SOSYAL HUZUR EVİ

Ayrıca yaşlı vatandaşların kendilerinden memnun, sosyal bağları güçlü ve toplumsal yaşamın aktif katılımcıları olabilmeleri için 2017 yılı geneli ve 2018 yılının ilk altı aylık periyodu dahil olmak üzere bin 274 sosyal organizasyon düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı tarafından organize edilen iftara AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, İBB Sağlık Daire Başkanı Muzaffer Saraç, İBB Darülaceze Müdürü Reşit Taşkın, Ataşehir Müftülüğü ve Diyanet İşler Başkanlık Müftüsü Yalçın Topçu, hayırseverler, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve gönüllüler katıldı.