19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Instagram'dan Erdoğan sevgisine sansür

Instagram, 'Hem Atatürk'ü hem Erdoğan'ı seviyorum' dediği için adeta linç edilen Serdar Ortaç'ın röportajını paylaşan Tuba Kalçık'ın sayfasına sansür uyguladı. Herhangi bir şiddet, tehdit veya sakıncalı içerik barındırmayan ropörtaj fotoğrafı yayından kaldırıldı.

26 Nisan 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Instagram'dan Erdoğan sevgisine sansür

Akşam gazetesine verdiği röportajda,” Ben hem Atatürk’ü hem de Erdoğan’ı seviyorum“ diyen Serdar Ortaç, hazımsız 'Hayır'cılar tarafından linç edildi. Tuğba Kalçık’ın Instagram’da yayımladığı röportaj şikâyetler üzerine sayfasından kaldırıldı!

Demokrasi ve fikir özgürlüğü konusunda mangalda kül bırakmayan 'Hayır' cephesi konu Cumhurbaşkanı Erdoğan olunca bir anda 180 derece döndü! Tuğba Kalçık’a verdiği röportajda, "Sayın Cumhurbaşkanımız benim yaşadığım dönemin en güçlü ve en büyük lideridir. Erdoğan’dan iyisi yok. Ben Erdoğan’ı sevemez miyim, bunda ne yanlış var? Ben hem Atatürk’ü hem de Erdoğan’ı seviyorum. Kendini Cumhuriyetçi olarak tanımlayan kesimlere soruyorum, bunun neresi yanlış?" diyen sanatçı için sosyal medyada adeta çirkin bir linç kampanyası başlatıldı.

SÖZDE FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan sevgisini tahammül edemeyen binlerce kişiye, demokrasi ve fikir özgürlüğünü dillerinden düşürmeyen Levent Üzümcü ve Metin Uca gibi isimler de katıldı. Sosyal medyada kısa sürede TT olan röportajı, hazmedemeyenler, her türlü hakarete başvurdu. Bununla da yetinmeyen demokrasi özürlüleri, bu kez de cuma günü gazetede olan röportajı Instagram'dan  paylaşan Tuğba Kalçık’ı da hedef aldı. Instagram'a şikayet yağmuru yağdıran 'hazım sızlar'ın bildirimleri üzerine şirket bir maille durumu Kalçık’a bildirdi.

Instagram röportajı kaldırdı

Instagram yöneticileri söz konusu röportajın sistemden kaldırıldığını duyurdu. Her gün binlerce müstehcen, şiddet ve hatta terör çağrılarıyla dolu içeriklere bile dokunmayan Instagram’ın, hiçbir suç unsuru bulunmayan bir röportajı sırf belli bir kesimin şikayeti üzerine kaldırması tepki çekti. Instagramın işgüzarlığı üzerine Kalçık, bir süre sonra aynı röportajı yeniden instagram hesabından yayımladı.

Ortaç'a ağır hakaretler!

Bu linç kampanyasına isyan eden Ortaç, sadece birleştirici olmaya çalıştığını söylemişti. Sanatçının kişisel haklarına saldıran kullanıcılar, sanatçının photosopla kafasına türban taktıracak kadar küstahlaştı. (Akşam)