25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

iPhone 8 ne zaman satışa çıkacak? iPhone 8 çıkış tarihi

iPhone 8 ne zaman çıkacak? Teknoloji meraklıları iPhone 8 çıkış tarihini merakla bekliyor. Koreli haber kaynağı ETNews'in taze raporuna göre iPhone 8 (Diğer adıyla 10. yıl iPhone'u), orijinal iPhone'a benzeyecek. Yani iPhone 8, yuvarlak ve eğri hatlara sahip olacak. iPhone 8 çıkış tarihi açıklandı mı?

22 Mart 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
iPhone 8 ne zaman satışa çıkacak? iPhone 8 çıkış tarihi

iPhone 8 ne zaman çıkacak? Teknoloji meraklıları iPhone 8 çıkış tarihini merakla bekliyor. Koreli haber kaynağı ETNews'in taze raporuna göre iPhone 8 (Diğer adıyla 10. yıl iPhone'u), orijinal iPhone'a benzeyecek. Yani iPhone 8, yuvarlak ve eğri hatlara sahip olacak. iPhone 8 çıkış tarihi açıklandı mı? iPhone 8'in tasarımı en çok merak edilen noktalardan biri. Apple, iPhone 6'dan beridir temel olarak aynı tasarımı kullanıyor. Şirket normalde 2 senede bir ana seri iPhone'da tasarımı yenilerdi, ancak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ta ise biraz daha değiştirilmiş iPhone 6 tasarımını gördük. iPhone 8'de ise kasanın farklılaşması bekleniyor.

Koreli haber kaynağı ETNews'in taze raporuna göre iPhone 8 (Diğer adıyla 10. yıl iPhone'u), orijinal iPhone'a benzeyecek. Yani iPhone 8, yuvarlak ve eğri hatlara sahip olacak. Kaynak, Apple'ın "Su damlası" isimli tasarımı kullanacağını belirtiyor. Endüstri içinden ismi verilmeyen bir yetkili de, iPhone 8'in arkasının cam ve dört kenarının kavisli olacağını söyledi.

Apple, iPhone 8'in üstüne, altına, sağına ve soluna orijinal modele benzeyen daha derin kavisler vermek için arka tarafta üç boyutlu cam malzeme kullanacak. Apple, iPhone 4'ten bu yana arka tarafta düz tasarıma yer verdi.

İPHONE 8 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Apple'ın Eylül ayında tanıtması beklenen yeni iPhone modelinin özelliği şirketin aldığı bir patent ile deşifre oldu. ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın yaptığı başvuru şirketin önümüzdeki dönemde piyasaya süreceği ürünler ile ilgili ipuçları veriyor. 

Daha önce Apple'ın henüz tanıtmadığı ürünler ile ilgili başarılı tahminleri ile adını duyuran KGI analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın yüz tanıma teknolojisi ile kimlik doğrulamayı gerçekleştireceğini öne sürüyor. 

Kuo iddiasının dayanağı olarak Apple'ın bu işleme izin vermesini sağlayacak patent başvurusunu gösteriyor. Apple'ın aldığı son patent kameranın doğrultulduğu noktanın derinlik haritasını çıkarmasına ve o sahnede insan yüzlerini almasına olanak tanıyan bir teknoloji üzerine odaklanan bir çalışma. Başka bir deyişle yeni patent yüz algılama üzerine bir çalışmaya odaklanıyor.