18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

İşkur İşbaşı Eğitim Programı nedir nasıl başvuru yapılır?

İşkur İşbaşı Eğitim Programı nedir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, işbaşı eğitim programıyla iş sahibi yapılacak 500 bin gence bin 502 TL maaş verileceğini açıkladı. Peki, İşkur İşbaşı eğitim programına nasıl başvuru yapılır? İşkur İşbaşı Eğitim Programı nedir sorusunun yanıtı haberimizde bulunuyor.

1 Mart 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İşkur İşbaşı Eğitim Programı nedir nasıl başvuru yapılır?

İŞKUR işbaşı eğitim programı nedir? İŞKUR işbaşı eğitim programı başvuru koşulları nelerdir, nasıl başvurulur? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun işbaşı eğitim programıyla ilgili bir açıklama yapmasının ardından vatandaşlar tarafından işbaşı eğitim programı merak ediliyor. Binlerce işsiz gence iş kapısı olacak İŞKUR işbaşı eğitim programı nedir? İşbaşı eğitim programına nasıl başvurulur?

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?

Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır.

İşsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri bir programdır.

Programa katılmak isteyenler, işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi İŞKUR’dan kendilerine işyeri bulunmasını talep edebilirler. Ayrıca işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebilirler.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARININ SÜRESİ

Azami 320 fiili gün ve haftalık en fazla 45 saattir.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

15 yaşını tamamlamış olmak,

İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,

Emekli olmamak,

Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

Yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilirler.

Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, özürlü maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilirler.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDA KARŞILANABİLECEK GİDERLER

Katılımcı zaruri gideri (Günlük 50 TL)

İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi

Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri

BAŞVURU YERİ VE ZAMANI

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılabilirsiniz.

 

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

 

500 BİN GENCE İŞ MÜJDESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, işsizleri yakından ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.

İşbaşı eğitim programıyla iş sahibi yapılacak 500 bin gence bin 502 TL maaş verileceğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, gençlerin istihdamına yönelik yapılan uygulamalarla ilgili olarak şöyle dedi: "500 bin gence işyerine adapte olma eğitimi vereceğiz. İşbaşı eğitim programında bin 502 TL'lik ücreti biz üstleniyoruz."