25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Isparta ili seçim sonuçları belli oldu

24 Haziran Isparta seçim sonuçları açıklandı. Isparta Cumhurbaşkanlığı Milletvekili seçim sonuçları haberimizde yer alıyor.

23 Haziran 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Isparta ili seçim sonuçları belli oldu

Isparta ili 24 Haziran 2018 seçimlerinde 4 milletvekili çıkaracak. Isparta’da 312.416 kayıtlı seçmen toplam 1.040 sandıkta oy kullanacak. Isparta seçim sonuçlarını öğrenmek için sayfamızda bulunan seçim haritasına tıklayabilir ve oy oranlarını takip edebilirsiniz. Seçime katılan partilerin ve ittifakların oy oranlarını detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. 

 

ISPARTA SEÇİM SONUÇLARI (24 HAZİRAN 2018)

 

ISPARTA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

TÜRKİYE GENELİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

ISPARTA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

AK PARTİ

Süreyya Sadi Bilgiç
Recep Özel
Mehmet Uğur Gökgöz
Ayşe Nur Akbay

CHP

Mustafa Ceyhan
İsa Önder Dinçtürk
Zafer Sağlam
Eyup Ersoy

İYİ PARTİ

Aylin Cesur
Mustafa Şimşek
Süleyman Sami Altınkaya
Şükrü Levent Başyiğit

MHP

1 HASAN BASRİ SÖNMEZ LİSE YÖNETİCİ

2 ZÜBEYDE TURHAN LİSE ESNAF

3 ÖZGÜR İSMAİLOĞLU DOKTORA TIP DOKTORU

4 ALİ ÖZKAN LİSE ÖĞRENCİ

HDP

1 MEVLÜT SABUNCU
2 CELAL ÇİÇEK
3 AYŞEGÜL KORKUTAN
4 EBUBEKİR GÖNAN

ISPARTA 1 KASIM 2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI

Isparta’da yapılan son genel seçim sonuçları da seçmenler tarafından merak ediliyor. Seçmenler bu sayede hangi partinin oy oranının düştüğünü, hangisinin yükseldiğini analiz etme şansı yakalıyor. Isparta’da yapılan 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde; en fazla oyu yüzde 53,2 ile AK Parti aldı. CHP ise yüzde 21,4 ile Isparta seçimlerinde en fazla oyu alan ikinci parti oldu. MHP’nin oy oranı yüzde 20,4, HDP’nin oy oranı ise yüzde 1,1 oldu. 

OY KULLANIRKEN YAPILMAMASI GEREKENLER

Sandık kurulu görevlisi kimliğinizi alarak seçmen listesinde isminizi bulur ve kontrollerini yaptıktan sonra birleşik oy pusulası, zarf ve mührü size vererek kabinde oyunuzu kullanmanızı ister. Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasaktır ve cezası bulunmaktadır. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekmektedir.