25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İsrail Aksa’yı almak istiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör bahanesiyle Mescid-i Aksa’yı işgal etmeye hazırlanan Tel Aviv’i uyardı: Müslümanlar için mübarek beldelerimizi korumak imkan değil iman meselesidir. Silahına güvenme...

26 Temmuz 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İsrail Aksa’yı almak istiyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında İsrail ile Batı’ya sert çıktı. İşte Erdoğan’ın mesajları…

ARAPLARLA İLGİLİ YALAN: Geçmişte ders kitaplarında kasıtlı ve yanlış bir şekilde yer aldığı için nesiller boyunca, zihinlere kazınmış olan “Araplar bizi arkadan vurdu” yalanını artık bir kenara bırakmalıyız. PKK, FETÖ, DHKP-C ve DEAŞ gibi terör örgütleri yüzünden nasıl toplumun belli kesimlerini toptan suçlayamazsak 1. Dünya Savaşı yıllarında birtakım yanlışlar yüzünden tüm Arapları da itham edemeyiz.

İSRAİL BARDAĞI TAŞIRDI: Özellikle Kudüs’ün 3 din için de özel olan statüsüne hele hele Mescid-i Aksa’nın ve Kubbet-üs Sahra’nın içinde bulunduğu Harem Bölgesi’nin mahremiyetine saygı duymayan bir İsrail, en büyük zararı kendisinin göreceği tehlikeli bir yola sapıyor demektir. İsrail yönetiminin, işi Harem bölgesini Müslümanlara yasaklayarak fiili işgale kadar götürmesi bardağın taşmaya başladığının işaretidir. Eğer İsrail elindeki silahlara, arkasındaki güçlere  bakarak böyle bir yola tevessül ediyorsa çok yanılıyor. 

MÜSLÜMANLARA ÇAĞRI: Buradan tüm vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum. İmkanı olan herkes, lütfen Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı ziyaret etsin. Gidemeyenler de oradaki kardeşlerimize kandil yağı olması babından yardım göndersinler.

SAHİP ÇIKALIM: Eğer bugün İsrail askerleri pervasızca Mescid-i Aksa’nın bahçesini postalları ile kirletiyor,   Müslüman kanı döküyorlarsa bunun sebebi, bizlerin Kudüs’e yeteri kadar sahip çıkmıyor oluşumuzdandır.    

MİLLETİME SESLENİYORUM: Buradan da özellikle milletime sesleniyorum. Yani ‘Mescid-i Aksa’da böyle bir şey oldu, bunun karşılığı da bu olmalıdır’ diye buradaki sinagog veya havralara saldırmanın hiçbir anlamı yoktur ve bunlar bizim dinimize göre de yasaklanmıştır, yanlıştır.  

KINIYORUZ:  İsrail’in son günlerdeki tavrını şiddetle kınıyoruz. Mescid-i Aksa’ya ibadete giden Müslümanlara terörist muamelesi yapılmasını asla kabul edemeyiz. Şu anda yapılan iş terörle mücadele bahanesiyle Mescid-i Aksa’yı Müslümanların elinden alma girişimidir.

YENİ TÜRKİYE VAR: Bir süredir Amerika, Almanya, Hollanda başta olmak üzere birçok batı ülkesinde Türkiye’ye dair anlaşılmaz bir tutumun tezahür ediyor. Batılılar istiyorlar ki Türkiye onlar ne istiyorsa, arzu ediyorsa, talep ediyorsa hemen sorgusuz sualsiz bunu yerine getirsin. İstiyorlar ki sadece onların çıkarları masada olsun, biz fedakarlıkta bulunalım. İstiyorlar ki onlar bizim vatandaşlarımızı istedikleri gibi örselerken kendilerinin ajanları ülkemizde diledikleri gibi cirit atsınlar, buna mukabil biz hiçbir şey yapmayalım. İstiyorlar ki attıkları her tokadın ardından, cevap vermek bir yana diğer yanağımızı dönelim. Kusura bakmasınlar artık öyle bir Türkiye yok.  

CEVABINI ALIRSINIZ: Sen, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’na, bakanlarına ülkende konuşma imkanı vermeyeceksin ama ajanların gelip burada otellerde cirit atacak ve benim ülkemi parselleyecekler. Yok böyle bir şey. Bizimle ya egemenlik haklarımıza saygı göstererek eşit ve adil şartlarda ortaklık, müttefiklik, dostluk yapacaksınız ya da sergilediğiniz her saygısızlığın cevabını alacaksınız.

GUGUK MU?: Ülkelerinde himaye altına aldıkları teröristlerle ilgili Türkiye’nin taleplerine “Bu yargının konusudur” deniliyor. Ama hiçbir dosya mahkemelere gönderilmiyor. Buna karşılık alenen ülkemizde casusluk faaliyeti yürüten vatandaşlarını suçüstü yakaladığımızda işi diplomatik krize dönüştüren de kendileri. Sizdeki hukuk da bizdeki guguk mu? 

SİZ KAYBEDERSİNİZ: Almanya’da, Amerika’da yapılınca suç sayılan bir eylem, Türkiye’de yapılınca niye birden hak ve özgürlük meselesine dönüşüyor?   Bizi tehdide kalkarsanız, yanılırsınız ve siz kaybedersiniz.   

İSRAİL'E:  Tehlikeli yola sapan Tel Aviv bardağı taşırıyor. Şiddetle kınıyoruz. Elindeki silahlara bakarak bunu yapıyorsa çok yanılıyor. Şu anda yapılan iş terörle mücadele bahanesiyle Mescid-i Aksa’yı Müslümanların elinden alma girişimidir.

ALMANYA’YA: Bakanlarımı konuşturmayacaksın ama ajanların gelip burada otellerde cirit atacak. Yok böyle şey. Ya müttefiklik yapacaksınız ya da saygısızlığın cevabını alacaksınız. Ajanlarınızın da tepesine binmeye devam edeceğiz.

ABD’YE: Rusya’yla S-400 anlaşması neden gerilime neden olur? ABD’den isteyip de alamıyorsak, arayış içinde olacağız. NATO ülkesi Yunanistan S-300’leri kullanıyor. Niye sesleri çıkmadı? Türkiye olunca niye rahatsız oluyorlar?  

YUNANiSTAN’A SESLERi ÇIKMIYOR

ABD’YE S400 YANITI: S-400 füzeleriyle ilgili anlaşma neden gerilime neden olur? Bir ülke kendi güvenliği ile alakalı tüm imkanların en ideal şekilde arayışı içindedir, yapmak durumundadır.  Biz yıllardır ABD ile bu tür şeylerde istediğimizi yapamıyorsak, alamıyorsak arayış içerisinde olmak durumundayız. Yıllardır Yunanistan S-300’leri kullanıyor. Niye sesleri çıkmadı? Türkiye olunca niye rahatsız oluyorlar? Biz, Rusya ile bu konuda gerekli adımları attık, inşallah S-400’leri ülkemizde göreceğiz. Bunların ortak üretimiyle de süreci işleteceğiz.

OHAL:  OHAL, terör örgütlerine yöneliktir, şirketlere yönelik değil. Türkiye’yi ambargo tehditleriyle korkutacağınızı sanıyorsanız önce kendinizin çok daha büyük bir bedeli göze almanız gerekir. 

KATLİAM YAPAN DERS VEREMEZ

ASIL GÜÇLER: Birinci ve ikinci dünya savaşlarında karşılıklı olarak tarihin en acımasız, kanlı, en vahşi katliamlarına imza atanlar, Türkiye’ye insanlık dersi veremezler.   

ÇARESİZLER: Almanya’nın bilmem ne bakanı, Türkiye’ye nasıl çok daha zarar verebilecekleriyle ilgili düşüncelerini medya önünde ifşa etmeye başladıklarına göre anlaşılan iyice çaresizler. Öyle Gezi olaylarına, FETÖ’ye ümit bağladılar olmadı. PKK, PYD ve YPG’den hala ümitlerini kesmediler. Oradan da bir şey çıkmayacak.     

FARKINDAYIZ: Şu ifadeye bak, ‘YPG terör örgütü, onun için YPG’yi kullanmayın, SDG’yi kullanın...’ Fakat, artık çuvala sığmıyor. Her şeyin farkındayız.  Vakti saati geldiğinde ajanlarının tepesine binmeye devam edeceğimizi tekrar ifade ediyorum.

DiYANET SORUSUNA YANIT: Tartışılması için o cümleyi kurdum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’e gelişi sırasında, bir gazetecinin, “Diyanet İşleri Başkanı ile ilgili dün kurduğunuz cümleler çokça tartışılıyor. Bir açıklamanız olacak mı?” sorusu üzerine “Zaten tartışılması için öyle kurdum” yanıtını verdi. Erdoğan’a önceki gün  “Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in görevinden ayrıldığı”na yönelik iddialar sorulmuştu. Erdoğan da şunları söylemişti: “Şu anda böyle atılmış bir adım söz konusu değil. Fakat geleceğe yönelik Başkan’ın bu noktada farklı bir görevle devam şeklinde bir arzusu, talebi söz konusu. Bu da tabii, Başbakan ile görüşmek suretiyle verilecek bir karardır. Ama henüz Başkan görevinin başındadır. Ne görevden almak ne istifa, böyle bir şey söz konusu değildir.”

PARTİLİLERE 2019 UYARISI

CİHAT TARTIŞMASI: Son günlerde ‘cihat cihat’ diye bir şey geçip duruyor. Cihat elinde silahla dolaşmak değildir.  Cihat nefisle mücadeledir. Eğer nefisle mücadeleyi  halledebiliyorsak, işte en büyük cihat odur. 

2019 KIRILMA NOKTASI: AK Parti’nin başarısı Türkiye’nin başarısı olacaktır. Teşkilatlar, belediyeler eğer ‘bizim dava’ idrakiyle hareket etmiyorsa bize zarar veriyor demektir. Zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum. Kusura bakmasınlar, biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı da atsınlar. Zira artık yanlışlara, hele hele bedeli ödenemeyecek yanlışlara tahammülümüz yok. Çünkü, 2019 kırılma noktasıdır, bunu böyle bilesiniz. Biz şimdi hedefi büyük koyduk. Bu hedefte yüzde 50 artı bir almak durumundasın.