19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İstanbul’da 3 köy Hollywood olacak

Karadeniz’in kıyısında yer alan Eyüpsultan’a bağlı 3 köye film platosu kuruluyor. Türkiye’nin Hollywood’u olmaya aday köylerde yaşayanlar, geçmişte Cüneyt Arkın ve Zeki Müren gibi ünlü isimlerin yer aldığı filmlerin köylerinde çekildiğini söyledi.

14 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
İstanbul’da 3 köy Hollywood olacak

Eyüpsultan’a bağlı Odayeri, Çiftalan ve Ağaçlı köylerinde imar planı değişikliği yapılarak film platoları kurulmasına onay verildi. Karadeniz’in hemen kıyısında ‘Türkiye’nin Hollywood’u olmaya aday köylerde yaşayanlar, geçmişte Cüneyt Arkın ve Zeki Müren gibi ünlü isimlerin yer aldığı filmlerin köylerinde çekildiğini belirterek, film platosu kurulacak olmasından memnun olduklarını söylediler. Odayeri, Çiftalan ve Ağaçlı köylerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edilen imar planı değişikliği ile birlikte, film platosu kurulmasına onay verildi. 

HEPİMİZ GURUR DUYARIZ

Açıklama raporunda, plan değişikliği teklifinin gerekçesi olarak, “İstanbul’un tanıtımında potansiyel olduğu bilinen film sektörünün, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de Eyüp’te yaşatılmasını amaçlayan planlama yaklaşımı ile film sektörünün taleplerine cevap verebilecek şekilde imar planlarına ait plan notlarında değişikliğe gidilmiştir” denildi. Eklenmesi istenen plan notunda ise “İlgili kurumlardan görüş alınmak kaydıyla, başkanlık tarafından verilecek izinle film platosu yapılabilir. Kapalı stüdyo yapılması halinde, planda belirlenen fonksiyona ait yapılaşma koşulları aşılamaz” ifadelerine yer verildi. Odayeri köyü yerlilerinden Hakan Duygun, “Bu gibi şeyler her yere nasip olmadığı için gurur duyarız. Gelsinler, hoş gelsinler. Köyümüz, insanlarımız ve Türkiye yararlanır. Köyümüzün ismi dünya çapında ‘Hollywood’ gibi bir marka olur.” dedi.