20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İstanbul'da kar!-AKOM'dan kar yağışı açıklaması!

İstanbul'da yağışlar kara dönüyor. AKOM'un yapmış olduğu açıklamaya göre İstanbul'da kar yağışı var. Sıcaklıklar ne kadar düşecek, kar yağışı ne kadar düşecek, hava durumu ile ilgili ayrıntılar haberimizde.

29 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
İstanbul'da kar!-AKOM'dan kar yağışı açıklaması!
Tüm Türkiye soğuk havanın etkisine girdi. Yer yer kar yağışı görülürken sıcaklıklarda ani bir düşüş gözlendi. Birkaç gündür yağışlı havanın etkisinde olan İstanbul'da sıcaklıklar iyice düşmeye başladı. İstanbul'da  kar yağacak mı, soğuk havalar ne kadar sürecek, AKOM açıklama yaptı!
 
Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul'daki hava durumuyla ilgili yaptığı açıklamaya göre İstanbul'da kar var.Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, yurt genelinde soğuk ve yağışlı hava etkili oluyor. İstanbul'da gece sulu kar bekleniyor.
 
 
Açıklamada, "Şiddetli soğuk hava bugün iyice kendini hissettirecek. Bugün yağmur, ara ara dolu şekilde yağacak. Gece sulu kar bekleniyor" denildi.
Türkiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girdi. Çarşamba günü ise İstanbul'a ilk karın düşmesi bekleniyor. Kar yağmurla birlikte yağacak. 
İstanbul'da şiddetli yağışlar etkili oluyor. Meteoroloji'den dün yapılan uyarıda, kuvvetli yağışların etkisini artırarak, devam etmesinin beklendiği belirtilmişti.
 
Açıklama şöyle: Tahminlerimiz doğrultusunda halen İstanbul'da etkili olan sağanak yağışlar, gece saatlerinden bu saate (16:30 TSİ) kadar metrekareye 30-55 kg yağış bırakmıştır. Kuvvetli yağışların yarın (Salı) sabah saatlerine kadar İstanbul'da etkisini artırarak devam etmesi ve yer yer 100 kg/metrekareye ulaşması, sabah saatlerinden sonra ise etkisini azaltarak devam etmesi beklenmektedir.
 
"Şiddetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."
Marmara Bölgesi ve Kıyı Ege'de kuvvetli, İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Manisa çevreleri ile Edirne'nin güney ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar etkili oluyor. 
Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, İç ve doğu kesimlerde henüz yağışlı sistemin etkisi görülmüyor. Yağışlı sistem salı günü itibariyle iç kesimlerde de etkili olacak.
Kuzeybatı kesimlerde sıcaklıklarda 2 ila 4 derece düşüş bekleniyor. Salı günü itibariyle sıcaklıklarda hızlı bir düşüş yaşanacak. 
 
 
Salı günü Edirne, Kırklareli çevrelerinde, Trakya kesiminde yağışlar yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmaya başlayacak. 
Ege bölge geneli, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'de yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun  kar şeklinde olma ihtimali var. 
Ankara, Eskişehir çevrelerinde yağışlar salı günü itibariyle karla karışık yağmur şeklinde görülecek. Yüksek kesimlerde yağışlar kar şeklinde olacak.
 

İSTANBUL HAVA DURUMU