19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İzmir polisinden uyuşturucu tacirlerine darbe

İzmir'de uyuşturucu tacirlerine darbe vurdu. İhbar üzerine düzenlenen operasyonda 2 farklı araçta uyuşturucu madde ele geçirildi.

Muammer BAŞKAN/STAR29 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
İzmir polisinden uyuşturucu tacirlerine darbe
İzmir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü uyuşturucu tacirlerine darbe vurdu. İhbar üzerine düzenlenen operasyonda 2 farklı araçta uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi tutuklandı.
 
Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğümüz olarak ilimizde uyuşturucu ve uyarıcı madde satışının ve ulaşılabilirliğinin engellenmesi,gençlerimizi hedef alan torbacı tabir edilen satıcıların yakalanmasına yönelik yapılan istihbarı ve analiz çalışmaları sonucunda;
 
27.11.2016 günü saat 02.00 sıralarında Şube Müdürlüğümüzü arayan bir erkek şahsın “ İlimiz Karabağlar İlçesinde bulunan adres üzerinde Ş.K (28), Ü.Y (19) , M.P (34)  isimli şahısların 35 ……plaka sayılı 2 farklı araçla uyuşturucu madde getirdiklerini” bildirmesi üzerine;
 
Bahse konu adrese ekiplerimizce intikal edilmiş, ihbarda belirtilen araçların sokak üzerinde oldukları görülmesi üzerine, araçların yanında bulunan şahıslar görevlilerimizce yakalanarak gerekli kontrolleri yapılmış kontroller esnasında ihbarda adı geçen isimlerin dışında M.Ç (22) isimli şahısta yakalanmıştır.
 
Şahıslar muhafaza altına alındıktan sonra adli makamlardan alınan arama kararı üzerine bahse konu her iki araçta yapılan arama neticesinde;
 
-       Aracın bagaj kısmında ve arka koltukta yapılan detaylı arama neticesinde 32.100 Gram gelen (Skunk)Esrar maddesi ele geçirilmiştir.
 
        Ş.K (28), Ü.Y (19) , M.P (34) ve M.Ç (22)isimli şahıslar 27.11.2016 günü TUTUKLANARAK Cezaevine teslim edilmiştir.
 
İzmir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğümüz’ce gençlerimizi ve geleceğimizi hedef alan uyuşturucu madde satıcısı ve organizasyonları tespit edilerek uyuşturucu madde arzının önlenmesine yönelik çalışmalarımız kararlılıkla artarak devam etmektedir."