23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

İzmir'de FETÖ operasyonu: 7 gözaltı

İzmir'de terör örgütü FETÖ'yü finanse eden vakfın yöneticilerine operasyon düzenlendi. Mali Şube'nin gerçekleştirdiği operasyonda 7 kişinin gözaltına alındı. Ünlü işadamı Çetin Kazancı hakkında yakalamaya yönelik gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

MUAMMER BAŞKAN-İZMİR9 Aralık 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İzmir'de FETÖ operasyonu: 7 gözaltı
İZMİR’de Sancak Cami Derneği’nin yönetimini ele geçirdikten sonra sahip oldukları 99 gayrimenkulü, FETÖ’ye bağıl eğitim kurumlarına düşük fiyatlara kiralayan ardından ödenen bu paraları iade eden Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı’na yönelik operasyon düzenlendi. 7 kişinin yakalandığı operasyonda gözaltı listesinde bulunan Rodi giyim firmasının sahibi Fatih Kazancı’nın firarda bulunduğu, İdil Kolonyaları’nın sahibi Mehmet Timuroğlu’nun ise yine örgüt üyeliği suçundan daha önce tutuklandığı öğrenildi.
 
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY’ye yönelik yürüttüğü soruşturmada, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Akyaka Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı’na yönelik operasyon düzenledi. Soruşturmada 18 kişiye yönelik gözaltı kararının bulunduğu, 7 kişinin yakalandığı öğrenildi. Fethullah Gülen’in İzmir’deki ilk destekçilerinden ve üyelerinden olan Rodi giyim firmasının sahibi Fatih Kazancı’nın isminin de gözaltı listesinde bulunduğu, ancak yurt dışına firar ettiği öğrenildi. Listedeki İdil Kolonyaları’nın sahibi Mehmet Timuroğlu’nun ise yine örgüt üyeliği suçundan daha önce tutuklandığı ifade edildi. 
 
CAMİ DERNEĞİNİ ELE GEÇİRMİŞLER
 
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün vakıfa yönelik 2011 ile 2016 yıllarına yönelik araştırmasında, FETÖ üyelerinin, Bayraklı Sancak Cami Derneği’nin yönetimini ele geçirdikten sonra sahibi oldukları 99 gayrimenkulü örgüt adına kullandıkları saptandı. Vakıf yönetiminin, gayrimenkulleri FETÖ’ye bağlı olan ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Yamanlar Koleji okullarına, Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği ile Güçlü Çalışanlar Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği’ne düşük fiyatlardan kiraladıkları tespit edildi. Hesaba aktarılan bu paraların ise vakıf yönetiminde daha sonra FETÖ’ye ait kurumlara aktarıldığı da belirlendi. Bu yöntemle 2 milyon 196 bin 630 TL vakıfı zarara uğratan FETÖ üyelerinin, sosyal medya hesaplarından örgütü destekleyen paylaşımlarda bulundukları, 17-25 Aralık sürecinde Banka Asya’daki hesaplarında 8 milyon TL’lik mevduat aktardıkları da ortaya çıktı.