17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

İzmir'de organize suç örgütüne düzenlenen operasyonda 49 kişi gözaltına alındı

Suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş'un en son olarak bir iş adamının infaz emrini verdiği ileri sürülüyor İzmir merkezli 7 ilde yapılan 400 polisin katıldığı operasyonda, organize suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş'un adamları olduğu tespit edilen 49 şüpheli yakalandı.

Muammer Başkan / TürkMedya Ege Temsilcisi16 Mayıs 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İzmir'de organize suç örgütüne düzenlenen operasyonda 49 kişi gözaltına alındı
İzmir'de yaralama, tehdit, şantaj, kundaklama, silahlı saldırı gibi eylemlerle maddi menfaat elde ettikleri öne sürülen organize suç örgütünün liderliğini yapan Serkan Kurtuluş'un, son olarak Bayraklı'da otelden çıkarken öldürülen bir iş adamının infaz emrini verdiği ileri sürülüyor.
 
İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu organize suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş ile bağlantılı oldukları belirlenen çok sayıda  şüpheliyi tespit etti. Şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartılırken Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde 400 polisin katılımı ile İzmir merkezli Manisa, Ankara, İstanbul, Adana, Muğla ve Aydın'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda 49 şüpheli yakalanırken şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 14 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet tüfek ve belgeler ele geçirildi. Suç örgütü ile ilgili irtibatlı olduğu belirlenen şüphelilerin aranmasına devam edildiği bildirilirken yakalanan şüphelilerin sorgulanmak üzere İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildiği öğrenildi. 
 
Suç örgütü liderinin doyası kabarık
 
İzmir başta olmak üzere bir çok ilde usulüz işler ve kanunsuz olaylara karışan organize suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş'un dosyası kabarık. 
 
Serkan Kurtuluş, 2016 yılında Karabağlar ilçesindeki bir lokantada silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda, aralarında Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü yönünde basına yansıyan açıklamalarıyla bilinen Alparslan Çelik'in de olduğu 15 kişi ile birlikte gözaltına alınmış  ve daha sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İzmir'de yaralama, tehdit, şantaj, kundaklama, silahlı saldırı gibi eylemlerle panik ve korku salarak maddi menfaat elde ettikleri öne sürülen organize suç örgütünün liderliğini yapan Serkan Kurtuluş hakkında yakalama kararı var.  Kurtuluş'un yurtdışında olduğu belirtiliyor.
 
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, 8 Aralık 2017'de, kaldığı otelden çıktıktan sonra bindiği cipte tabancayla başından vurulan 27 yaşındaki Manisa'da turizm işiyle uğraşan iş adamı Gökhan Kalıpçı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Cinayet olayını, Serkan Kurtuluş'un azmettirdiği ileri sürülüyor.