19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Uzman jandarma personel alımı

Uzman jandarma personel uzman erbaş alımı 26 Ocak Cumartesi günü için MSB son dakika haberleri araştırılıyor.

26 Ocak 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Uzman jandarma personel alımı

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) tarafından Jandarma uzman erbaş alımı, uzman çavuş, sözleşmeli er ve uzman astsubay alımı ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı personel temin ilanı ile ilgili detayları bu haberimiz üzerinde derledik.

JANDARMA UZMAN ALIMI - BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN


Jandarma Genel Komutanlığı asayiş ve komando sınıfı uzman erbaş alımı için geri sayım devam ediyor. JGK tarafından, Jandarma Uzman Erbaş, Astsubay ve Subay alımları için ilanların yayınlanması bekleniyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine 25 binden fazla uzman erbaş alınacağını belirtmişti. Yeni yıl ile birlikte adaylar, ilanın yayınlanmasını bekliyor. Bunun yayında yayınlanması beklenen 5 bin civarında Subay ve Astsubay ilanları yer alıyor.

Subay ve astsubay personel alımlarının 2019 yılı nisan ayı içerisinde ilana çıkması beklenirken uzman erbaş alımlarının ne zaman ilana çıkılacağı konusunda net bir tarih henüz belirtilmedi.

KURUM İÇİN PERSONEL ALIMLARI DEVAM EDECEK

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden alımlar da devam edecek. JÖPER, JÖAK alımları ile ilgili Özel Operasyon Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Tuncay Özbek, JÖPER alımları ile ilgili yaptığı açıklamada, JÖAK Komutanlığına bağlı özel operasyon timlerinin görevlerinin diğer jandarma birliklerinin imkan ve kabiliyetlerini aşan, özel malzeme, teçhizat ve eğitim gerektiren; bina, uçak, tren, deniz araçları gibi yerlerde rehineli ve rehinesiz özel operasyonlar icra etmek olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığı tarafından yeniden yapılanma ve profesyonel orduya geçiş süreci devam ediyor. 2019 yılı için uzman erbaş, astsubay ve subay olarak toplam da 30 bin civarında personel alımı yapılacak.

Subay ve astsubay personel alımlarının 2019 yılı nisan ayı içerisinde ilana çıkması beklenirken uzman erbaş alımlarının ne zaman ilana çıkılacağı konusunda net bir tarih henüz belirtilmedi. Sosyal medyada dolaşan iddialarda bazı uzman erbaş adayları, Personel Temin 'den bilgi aldığını ve ilanın Şubat ayında yayımlanacağını söyledi.