25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kahve kokusu eşliğinde dünya şehirlerini bulmak

Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana sergisi, doğurduğu farklılıklarla önemli bir kültür nesnesini merkezine alıyor. Sergideki fotoğraf karelerine, akademisyenlerden, yerel halkların söylencelerinden, yazar ve şairlerden satırlar, alıntılar eşlik ediyor.

26 Aralık 2015 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kahve kokusu eşliğinde dünya şehirlerini bulmak

Her şehrin kahvesi de içme adabı da kendine özgü. Şehir kahveyi, kahve şehri şekillendirir. Peki nasıl? Fotoğraf sanatçısı Manuel Çıtak bu sorunun peşinden gitti ve kahvenin kültürel dinamikleri nasıl şekillendirdiğini fotoğraflarla anlatan bir kültür projesi oluşturdu. Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana sergisi, doğurduğu farklılıklarla önemli bir kültür nesnesini merkezine alıyor. Sergide fotoğraf sanatçısı Manuel Çıtak’ın karelerine, akademisyenlerden, yerel halkların söylencelerinden, yazar ve şairlerden satırlar, alıntılar eşlik ediyor.

7 Ocak - 27 Şubat tarihleri arasında Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde izlenebilecek sergi süresince her Cumartesi günü “Kahve Bahane, Sohbet Şahane” başlıklı sohbetler de gerçekleştirilecek.

Sohbetiyle, kitabıyla...

Projeye hayat veren fotoğraf ve alıntılar, ayrıca Üç Şehir Bir Kahve kitabı ile bir araya getirildi. Kitaba sergi süresince Milli Reasürans Sanat Galerisi’nden ulaşılabilecek. Suna Altan’ın proje koordinatörlüğünü, Yeşim Bakırküre’nin sergi tasarımlarını, Haluk Tuncay’ın grafik tasarımlarını üstlendiği Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana sergisi, Mehmet Kurukahveci Kültür Merkezi tarafından düzenleniyor.