25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kara Harp Okulunda düzenlenen törende 15 Temmuz vurgusu

Atatürk’ün Harbiye’ye Girişinin 118’inci Yıl Dönümü ve 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreninin açılış konuşmasını yapan Kara Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral İsmail Güzeller, “Ülkemizi, hain emelleri doğrultusunda sonu bilinmez karanlıklara mahkum etmek isteyenler laik oldukları yerdedirler” dedi.

İHA13 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kara Harp Okulunda düzenlenen törende 15 Temmuz vurgusu
Atatürk’ün Harbiye’ye Girişinin 118’inci Yıl Dönümü ve 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni, Kara Harp Okulunda gerçekleştirildi. Törene, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu sonrası İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, ardından Kara Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral İsmail Güzeller’in konuşması ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan Tuğgeneral Güzeller, “Tarih sayfalarına kanla yazılmış olan zaferlerimizin altında milletimin bağrından çıkan ve onun kahraman çocuklarından meydana gelen, yüreği vatan ve millet sevgisi ile çarpan subaylarımızın imzası bulunmaktadır. Üzerimizde taşımaktan onur duyduğumuz bu şerefli üniformayı ziyadesiyle anlamlandıran bu güzel yuva, bağrından çıkarttığı sayısız kahramanla tarihin her sayfasında zaferleriyle var olmuştur. Sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine de yön veren, eşine az rastlanır bir şekilde düşmanlarının teveccühüne mazhar olmuş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün böylesine güzel bir ocağın mensubu olması bütün Harbiyelerin en büyük onur kaynağıdır” ifadelerini kullandı.
 
"Ülkemizi, hain emelleri doğrultusunda sonu bilinmez karanlıklara mahkum etmek isteyenler laik oldukları yerdedirler"
 
15 Temmuz hain darbe girişiminin, vatanını, milletini seven, milli iradeye saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan Harbiyelileri derinden sarstığına dikkat çeken Güzeller, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ayak seslerinin her daim yankılandığı ocağımızdan feyz alan personelimiz, yüce milletimizle beraber mağlup olmamızı bekleyen mihrapları hüsrana uğratmıştır. Ülkemizi, hain emelleri doğrultusunda sonu bilinmez karanlıklara mahkum etmek isteyenler laik oldukları yerdedirler. Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük Harbiyeli Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle 'İlelebet muhafaza ve müdafaa' edecek olanlar ise şuanda burada, Kale Tepede, Gabar dağında, El Bab’ta. Bilinmelidir ki; üzerinde taşıdığı üniformanın ağırlığının farkında olan Türk subayları, milletinden aldığı güçle daima ileriye bakacak, kanla sulanmış vatan topraklarına şer odakların basmasına canı pahasına müsaade etmeyecektir” diye konuştu.
 
Tuğgeneral Güzeller’in konuşmasından sonra, Harbiyeliler tarafından geleneksel yoklama yapıldı ve Milli Savunma Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu tarafından ilk ders verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği tarafından verilen konserin ardından ise ‘Atatürk ve Milli İrade’ isimli sahne gösterisi yapıldı. Kara Harp Okulu Marşının okunmasıyla program sona erdi. Programın sonunda Orgeneral Akar, Harbiyelilere başarılar diledi.