26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kaybedeceklerini anlayınca yine aynı yalana sarıldılar

24 Haziran seçimleri için oy kullanma işlemleri yurt dışında devam ediyor. Demokratik seçimler ve halkın iradesinden umudunu kesenler yine 'oylar çalınıyor' yalanına sarıldı. Ancak her zaman olduğu gibi iddialar kesin delillerle çürütüldü.

star.com.tr12 Haziran 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kaybedeceklerini anlayınca yine  aynı yalana sarıldılar
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışındaki vatandaşların oy kullanma işlemleri devam ediyor. 
 
Seçimi meşru yollarla kazanamayacağını anlayanlar seçimi provoke etmek, güvenlik endişesi oluşturmak için her seçim ortaya atılan ve asla ispatlayamadıkları ''oylar çalınıyor'' yalanına sarıldı.
 
Oyunu kullanmak üzere Paris'teki Türkiye Başkonsolosluğu'na gittiğini ve kendisine verilen pusulada sadece AK Parti isim ve logosu olduğunu idda eden bir şahıs konuyu sosyal medyada paylaştı.
 
SÖZCÜ PUSUDA BEKLİYOR
 
Sözcü gibi bazı yayın organlarının hiç bir delil ve belge olmadan, kim olduğu dahi belli olmayan bir şahsın iddiasını haberleştirerek ''SKANDAL'' başlığıyla vermesi dikkatlerden kaçmadı. 
 
İP'Lİ HALAÇOĞLU'NDAN AKILLARA DURGUNLUK VEREN İDDİA
 
Yurt dışındaki vatandaşların oy kullanma işlemleri devam ederken İP'li Yusuf Halaçoğlu akıllara ziyan bir iddia da bulundu ''Oy pusulalarının arksına basılan mühür,tam AKP'nin yuvarlağına denk getiriliyor. Oyu AKP'ye verince sorun yok, ama başka partiye verince iki mühür basılmış gibi oluyor oy geçersiz sayılıyor.'' dedi. Halaçoğlu'nun bahsettiği konu ile ilgili tek bir delil ya da belge gösterememesi, planlı bir provokasyonu işaret etti.
 
İDDİAlARIN ASILSIZLIĞI BELGELERLE ORTAYA ÇIKTI
 
Kaybedeceğini anlayanların kara propagandasına AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu belgelerle cevap verdi. Yeneroğlu Paris'teki AK Parti, MHP, CHP, SP ve İP'nin seçim görevlilerinin ''seçimin sıhhati konusunda bir sorun olmadığına dair'' kamuoyu açıklamasını sosyal medya hesabından, ''Birileri kendi parti görevlilerinin beyanına rağmen açıkça sahtekarlık yapıyor.'' notuyla paylaştı.