18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Kazakistan’da FETÖ operasyonu, üst düzey militanlar Kırgızistan’a kaçtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti sonrasında ülkede büyük çaplı operasyon için düğmeye basıldı. Birçok isim Türkiye’ye iade edilirken, üst düzey militanlar Kırgızistan’a kaçtı.

17 Kasım 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kazakistan’da FETÖ operasyonu, üst düzey militanlar Kırgızistan’a kaçtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen eylülde gerçekleştirdiği Kazakistan ziyaretinde gündeme gelen "FETÖ'nün Orta Asya yapılanması" konusunda ilk önemli adım atıldı. FETÖ'nün Kazakistan yapılanmasına büyük operasyon gerçekleştirildi. Kazakistan Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne getirilen FETÖ üyeleri işlemlerinin ardından Türkiye'ye iade edildi. FETÖ'nün önemli finans kaynağı ülkelerden biri olan Kazakistan'da işadamlarının da sınır dışı edildiği belirtiliyor. Şüphelilerin ve örgüt üyesi çalışanların yasal işlemlerinin ardından Kazakistan'da oturum izinlerinin iptal edildiği öğrenildi.
 
FETÖ Kırgızistan'ı rehin almış
 
Bazı FETÖ'cülerin operasyonu önceden haber alarak örgütün Orta Asya'daki kalesi olan Kırgızistan'a kaçtığı öğrenildi. Örgütün yaklaşık 25 yıldır faaliyet gösterdiği Kırgızistan'da bürokraside etkili olduğu ve ülkede darbe yapacak gücü elinde bulundurduğu biliniyor. Kırgızistan yönetimi ise Türkiye'nin bütün girişimlerine rağmen darbeci hainlere destek olmaya devam ediyor.(Sabah)