16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Kimsesiz öğrencilere ‘Işık Evi’ tuzağı

Devletin ‘Sevgi Evleri’nde kalan kimsesiz ve başarılı öğrencileri örgüte kazandırmak için FETÖ’nün ‘Işık Evleri’ne yönlendiren Adana Aile ve Sosyal Politikaları Müdürlüğü yöneticileri gözaltına alındı.

2 Aralık 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kimsesiz öğrencilere ‘Işık Evi’ tuzağı

ADANA’DA FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İdris Dal ve eski müdür İsmail Kılıç’ın, devletin ‘Sevgi Evleri’nde kalan kimsesiz başarılı öğrencileri, örgütün hücre yapısı olan ‘Işık Evleri’ne gönderdiği ortaya çıktı. İdris Dal, Aladağ’daki yurt yangını sebebiyle Adana’ya giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı karşılayıp gece boyunca yaralı çocukları ziyaret ettikten sonra sabaha karşı gözaltına alındı. Dal ve Kılıç’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hamide Nurgül Kaya ile Adana’daki ‘Sevgi Evleri’ yöneticilerin de FETÖ yapılanması ile ortak hareket ettiklerini gözler önüne seren bazı kayıtlara da ulaşıldı. Sevgi Evleri’nden Işık Evleri’ne kaydırılarak FETÖ’ye teslim edilen çocukların kaldığı 11 ev tespit edildi. 

42 adrese baskın 

Kimsesiz çocukların, örgütün sözde imamının görevlendirdiği ‘abi’ ve ‘abla’ların gözetiminde bu evlere yetiştirildiği öğrenildi. Operasyonu düzenleyen Adana Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, eş zamanlı olarak 4 ilde 30 ayrı adrese ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasına girdi. Sevgi Evleri’nden seçilen kimsesiz ve zeki çocukların kaldığı FETÖ’ye ait 11 evde de arama yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ndeki bilgisayarlar, yazışmaların yapıldığı dosya ve klasörlere el koyan ekipler, bilginin dışarıya sızmasını önlemek için de çalışanların cep telefonlarını topladı. Aramaların ardından el konulan cep telefonları sahiplerine teslim edildi.