19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kırşehir’de seçimlerde hangi parti kazandı

24 Haziran Kırşehir seçim sonuçları açıklandı. Kırşehir Cumhurbaşkanlığı Milletvekili seçim sonuçları haberimizde yer alıyor.

23 Haziran 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kırşehir’de seçimlerde hangi parti kazandı

Kırşehir ili 24 Haziran 2018 seçimlerinde 2 milletvekili çıkaracak. Kırşehir ilinde 165.492 kayıtlı seçmen toplam 665 sandıkta oy kullanacak. Kırşehir seçim sonuçlarını öğrenmek için sayfamızda bulunan seçim haritasına tıklayabilir ve oy oranlarını takip edebilirsiniz. 

 

KIRŞEHİR SEÇİM SONUÇLARI (24 HAZİRAN 2018)

 

TÜRKİYE GENELİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

AK PARTİ

MUSTAFA KENDİRLİ

NECMETTİN ERKAN

CHP

METİN İLHAN

ÇAĞDAŞ GÖKALP

İYİ PARTİ

KIRŞEHİR 1 MUSTAFA HAKAN ÜNSER MÜHENDİS

KIRŞEHİR 2 ASAF KAYAOĞLU MÜHENDİS

MHP

1 OĞUZ SULUSARAY -YÜKSEKÖĞRENİM- KAMU İDARE MEMURU
2 ALİ AYDIN AKPINAR -YÜKSEKÖĞRENİM- AVUKAT

HDP

1 GÖKHAN AKIN
2 HELİZ ABI

KIRŞEHİR 1 KASIM 2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI

Kırşehir’de yapılan son genel seçim sonuçları da seçmenler tarafından merak ediliyor. Seçmenler bu sayede hangi partinin oy oranının düştüğünü, hangisinin yükseldiğini analiz etme şansı yakalıyor. Kırşehir’de yapılan 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde; en fazla oyu yüzde 50,7 ile AK Parti aldı. MHP ise yüzde 24,3 ile Kırşehir seçimlerinde en fazla oyu alan ikinci parti oldu. CHP’nin oy oranı yüzde 17,9, HDP’nin oy oranı ise yüzde 4,7 oldu. 

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Seçmenler, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) resmi internet sitesinden nerede, hangi sandıkta oy kullanabileceklerini görebiliyor. Oy vermek için seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Bu kural cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde de geçerli olacak.

GÖTÜRÜLMESİ GEREKEN BELGELER

Seçmenler, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan, resimli, kimliği ortaya koyan belgelerden biriyle oy kullanabilecek.

Sandık kurulu görevlisi, seçmenin kimliğini kontrol edecek, kimlik tespitinin ardından, birleşik oy pusulası, zarf ve mührü seçmene verecek. Seçmen oyunu kabinde kullanacak.

GÖRÜNTÜ ALMAK YASAK

Cep telefonu, fotoğraf makinası ile oy kullanırken görüntü kaydetmek yasak. Görüntü kaydeden veya haberleşme sağlayan cihazlarla oy verme kabinine girilmesine müsaade edilmeyecek. Sandık kuruluna teslim edilecek cihazlar, oy verme işleminin ardından seçmene iade edilecek.

 

OY NASIL KULLANILIR?

Oy pusulasına basılacak mührün tercih edilen alanın dışına taşmaması gerekiyor. Birleşik oy pusulasında tercih edilen alana “EVET” veya “TERCİH” mührü basılacak.

İttifak alanı içerisinde mührün sadece bir siyasi partinin alanına basılması durumunda, oy pusulası geçerli sayılacak ve oy, basılan partinin oyu olarak kabul edilecek.

Başka bir siyasi parti veya ittifak alanı dışına taşırmadan, siyasi parti ittifak alanına birden fazla mühür basılması halinde oy pusulası yine geçersiz kılınmayacak ve bu oy ittifakın oyu sayılacak.

Oy pusulasına, “TERCİH” veya “EVET” dışında bir işaret konulması veya bir yerine imza atılması halinde oy geçersiz sayılacak.

Seçmen oy kabininden çıkmadan kimse oraya giremeyecek. Ancak oy pusulasını hazırlamak için makul sürenin aşılması durumda ise kurul başkanı tarafından uyarılacak. Uyarıya rağmen oy kabininden çıkmayan seçmene müdahale edilebilecek.

Cumhurbaşkanı ve milletvekillerine yönelik iki ayrı tercihi seçmen, tek bir zarfa koyarak sandığa atacak. Zarfa birleşik oy pusulasından başka bir şey konulmayacak.

Seçmene hata veya başka bir nedenden ötürü ikinci bir oy pusulası verilmeyecek.

Oy kullandıktan sonra seçmen listesindeki isminizin karşısınıza oy kullandığınıza dair imza atılacak.