19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Vali Güvençer: Dünkü vakadan dolayı hastanede yatan 16 askerimiz kuvvetle muhtemel yarın sabah hepsi taburcu edilecek

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasındaki gıda zehirlenmesi şüphesiyle 16 askerin hastanede yattığını, hepsinin durumunun iyi olduğunu ve büyük ihtimalle sabah taburcu edileceklerini bildirdi.

AA19 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Vali Güvençer: Dünkü vakadan dolayı hastanede yatan 16 askerimiz kuvvetle muhtemel yarın sabah hepsi taburcu edilecek

Güvençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışladaki zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydetti.

Zehirlenme vakasına ilişkin 16 askerin hastanede tedbir amacıyla müşahede altında tutulduğunu ve durumlarının iyi olduğunu dile getiren Güvençer, bazı basın yayın kuruluşlarında askerlerin durumlarına ilişkin "Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklama" diye asılsız bir haber servis edildiğini ifade etti.

- "Haberler asılsız"

Güvençer, hastanede 21 askerin tedavi altında olduğunu belirterek, şu bilgileri aktardı:

"21 askerden 5’i dünkü vakadan farklı bir sebepten dolayı yatıyor. Dünkü vakadan dolayı 16 asker hastanede yatıyor. Hepsinin durumu gayet iyi. Kuvvetle muhtemel yarın sabah hepsi taburcu edilecek. Askerlerimiz arasında durumları kritik, hayati tehlikesi olan yok. ‘Valilik açıklama yaptı’ şeklinde, bazı haber sitelerinde askerlerin durumunun kritik olduğu şeklinde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmıyor."

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek: Üç askerin hayatını kaybettiğine dair paylaşımların asılsız

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlenmesine ilişkin üç askerin hayatını kaybettiğine dair paylaşımların asılsız olduğunu bildirdi.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, dün Albay Arif Seyhun Kışlası'nda akşam yemeği sonrası bir grup askerin baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle hastanelere müracaatı sonrası gıda zehirlenmesi tanısı konulduğu, çeşitli hastanelerde tedavi gören üç askerin hayatını kaybettiğine ilişkin sosyal medyadaki paylaşımların gerçek dışı olduğunu belirtti.

Hastanelerde 16 askerin tedavisine devam edildiğini kaydeden Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

17 Haziran tarihinde Manisa Arif Seyhan Kışlası'nda meydana gelen ve ilk belirlemelere gıda zehirlenmesi iddiasıyla hastanelere kaldırılan askerlerimizden üçünün hayatını kaybettiğine dair asılsız, gerçek dışı ve kasıtlı haberlerin bir grup tarafından sosyal medyada hızla yayıldığı tarafımızca tespit edilmiştir.

Konuyla ilgili daha önce yaptığımız açıklamadaki gibi şu an hastanelerde 16 askerimiz tedavi ve tedbir amaçlı tutulmaktadır. Hiçbirinin hayati tehlikesi yoktur. Bu tür kasıtlı ve ülkede kaos yaratmaya yönelik yalan ve gerçek dışı paylaşım yapan ve yayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı ve tespit edilenlerle ilgili de Manisa Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatıldığını kamuoyunun bilgisine sunarım.