19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kocaeli'deki FETÖ davasında eski TÜBİTAK çalışanına hapis cezası

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik dava kapsamında eski TÜBİTAK çalışanı sanık, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

AA14 Şubat 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kocaeli'deki FETÖ davasında eski TÜBİTAK çalışanına hapis cezası

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik dava kapsamında yargılanan sanığa, 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 4. duruşmaya, TÜBİTAK'ta mühendis olarak çalışırken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen tutuklu sanık Fatih Çakır ve avukatı Mehmet Gül katıldı.

Savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Çakır, kod adı ve terör örgütünün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını, örgüte himmet toplamadığını, tanık ifadelerini kabul etmediğini ve terör örgütü üyesi olmadığını öne sürerek, beraatını ve tahliyesini istedi.

Cumhuriyet savcısı, önceki mütalaasını tekrar ettiğini belirterek, sanık hakkında her ne kadar "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan cezalandırılması talebiyle dava açılmışsa da dosya kapsamındaki deliller ve yapılan yargılamaya göre sanığın "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılmasına karar verilmesini talep etti.

Sanık avukatı Gül ise tanıkların ifadelerinde çelişkiler olduğunu ileri sürdü.

Müvekkilinin "ByLock" kullanmadığını savunan Gül, beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmederek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.