23 Nisan 2024 Salý / 15 Sevval 1445

Komandolar Þýrnak’ta gönüllerince eðlendi

Ünlü þarkýcý Yusuf Güney’in Þýrnak’ta verdiði konserle Komando Tugay Komutanlýðýndaki askerler ve vatandaþlar gönüllerince eðlendi.

ÝHA12 Ocak 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Komandolar Þýrnak’ta gönüllerince eðlendi

Yýlbaþý gecesi Kato Daðý’ndayken ünlü þarkýcý Yusuf Güney ile görüþen Ýçiþleri Bakaný Süleyman Soylu, Güney’den konser sözü almýþtý. Bugün Þýrnak’a gelen sanatçý Yusuf Güney önce Akçay 6’ýncý Motorlu Piyade Tugay Komutanlýðýndaki askerlere ardýndan da Þýrnak Merkez Çakýrsöðüt 1’inci Jandarma Komando Tugay Komutanlýðýndaki askerlere ve Þýrnaklý vatandaþlara konser verdi.

Þýrnak Bölgesi’nde yapýlan tüm operasyonlar da yer alan Çakýrsöðüt 1’inci Jandarma Komando Tugay Komutanlýðý’ndaki Mehmetçikler Yusuf Güney’in þarkýlarýyla eðlenerek stres attý. Konsere gelen Þýrnaklý vatandaþlar ve askerler Yusuf Güney’in þarkýlarý eþliðinde halay çekti, oyunlar oynadý. Güney, fotoðraf çekmek isteyen asker ve vatandaþlarýn isteklerini geri çevirmedi.

Sanatçý Yusuf Güney’in sahneye çýkardýðý bir askerle yaptýðý Kemal Sunal ve Halit Akçatepe taklidi izleyenleri kahkahaya boðdu. Ardýndan sahnedeki asker mikrofonu eline alarak þarký söyledi.

Konser sonrasýnda Çakýrsöðüt 1’inci Jandarma Komando Tugay Komutaný Tuðgeneral Ercan Yaþin, sanatçý Yusuf Güney’e birliðin plaketini takdim etti.

Tuðgeneral Ercan Yaþin konser sonrasý yaptýðý konuþmada, “Gerçekten soðuk kýþ gecesinde bize sýcak bir gece yaþattýðý için teþekkür ediyoruz. Bu gecenin mimarý Sayýn Ýçiþleri Bakanýmýz Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanýmýz Arif Çetin’dir. Biliyorsunuz yýlbaþý gecesinde hep beraber Kato Daðýndaydýk. Orda deðerli kardeþim Yusuf Güney ile konuþtu sayýn bakanýmýz. Bir konser verebileceðini söyledi sayýn bakanýmýza. Biz de çok memnun olduk. Bu gecenin güzelliði Þýrnaklý hemþerilerimiz var. Asker ailelerimiz var. Mehmetçiklerimiz burada. Hakket ten çok mutlu oldum. Çok sýcak bir geceydi. Belki eksi 3 olmasýna raðmen çok güzel bir geceydi” dedi.

Sanatçý Yusuf Güney ise yaptýðý açýklamada, “Buradan Çukurca’ya gideceðiz. Oradan Tunceli’ye Diyarbakýr’a, Van’a Hakkari’ye, Yüksekova’ya doðudaki tüm illerimize hem halkýmýzla kucaklaþmaya hem de askerlerimize moral vermeye elimden geldiði kadar koþturmaya çalýþacaðým. Ýçiþleri Bakanýmýz Süleyman Soylu’ya, Jandarma Genel Komutanýmýz Arif Çetin paþamýza, Kara kuvvetleri Komutanýmýz Yaþar paþamýza bütün teþkilata çok teþekkür ediyorum. Böylesi deðerli kardeþlerimle buluþmama sebep olduklarý için çok teþekkür ediyorum. Buradaki kardeþlerimizin arkadaþlarýmýzýn göstermiþ olduklarý fedakarlýðýn yanýnda hiçbir þey bu benim yaptýðým. O yüzden onlarýn, canýna, kýlýna, týrnaðýna zarar gelmesin inþallah.  Ben onlarý dualarýmda hiçbir zaman unutmayacaðým. Ýnþallah diðer sanatçý arkadaþlarýmla irtibata geçip ben hiçbir zaman sizleri ve buralarý yalnýz býrakmayacaðým. Her zaman buralarýn gelip görünmesi gerektiðine, batýda bakaraktan olmaz, doðu’ya buralara gelip bizzat görerek bilmemiz lazým. Halkýmýzýn ne kadar misafirperver olduðunu ben biliyordum, bizzat gözlerimle görerek onur’a oldum”  dedi.