20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kucağına çocuğunu alıp Kur’an dersi veriyor

İstanbul’da yaşayan 35 yaşındaki Didem Özcan, yıllardır büyük bir aşkla yaptığı Kuran-ı Kerim öğretmenliğini oğlu Kaan Ali ile birlikte 2 yıldır devam ettiriyor.

16 Nisan 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kucağına çocuğunu alıp Kur’an dersi veriyor

Küçük yaştaki oğlunu kreşe bırakmak istemeyen Didem öğretmen, görev yaptığı Arnavutköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezi yetkililerinden izin alarak derslere oğluyla girmeye başladı. Didem öğretmen, her sabah önce iki oğluna evde kahvaltısını yaptırıyor sonra büyük oğlu Yusuf’u okula, 3 yaşındaki Kaan Ali’yi de yanında merkeze götürüyor. Kur’an-ı Kerim eğitimi veren Didem Hoca’nın dersine gelen öğrenciler, karşılarında kucağında bebeğiyle bir öğretmen gördüklerinde önce şaşırsalar da zamanla alıştı. 

TAHTAYI TEMİZLİYOR

Kaan Ali de sınıf ortamına öyle alıştı ki annesi tahtaya yazı yazarken o da bir yandan silinmesi gereken yazıları siliyor. Didem öğretmenin öğrencileri ise “Hocam dersine çocuğunu alıp geliyor ben nasıl gelmeyeyim” diyerek devamsızlık yapmamaya çalışıyor. 

İlk oğlunu da öğretmenlik yaparken büyüttüğünü ifade eden Didem öğretmen ise birçok kadının çocuğu olduktan sonra mesleğini bıraktığını belirterek çocuğuyla birlikte de işini yapabileceğini herkese göstermek istediğini ifade etti.