25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

KYK 2017 yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları ve KYK burs başvuruları tarihi ne zaman açıklanacak? Üniversiteyi kazanma telaşı biter bitmez, öğrenciler için yeni bir telaş başladı. Yaşadığı şehirden başka bir şehirde okuyacak öğrenciler için en hayati konulardan birisi KYK yurt başvuru sonuçları oldu. Peki, KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Bununla birlikte KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağı da merak konusu.

25 Ağustos 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
KYK 2017 yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2017 KYK yurt başvuru sonuçları için öğrenciler merak içerisinde. 2017 KYK yurt başvurularının sonuç açıklanma tarihi hakkında özellikle sosyal medyada çeşitli spekülasyonlar dolaşıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gerçekleştirilmedi. Yurda yerleştirilen öğrenciler, kendilerine verilen süre içinde öncelikle banka aracılığı ile kayıt ücretini ödeyeceklerdir. Öğrencilerin merak ettiği bir diğer konu da “KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?” oldu. Üniversite öğrencilerinin eğitim öğretim döneminde elini kolaylaştıran KYK bursuna başvurular yakın tarihlerde yapılacak.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt başvuru sonuçları Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kurumsal web sitesi olan "yurtkur.gsb.gov.tr" üzerinden öğrencilerin erişimine sunulacak. Başvurular ve sonuçlara ilişkin ayrıntılı bilgi "yurtkur.gsb.gov.tr" resmi web sitesinde bulunan başvuru kılavuzundan öğrenilebilecek.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gerçekleştirilmedi. KYK yurt başvuru sonuçları için kesin bir tarih verilmemekle birlikte sonuçların, sona eren başvuru tarihinin ardından önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Önceliği olanlar için öncelik belgesi, Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf, Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor, Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu (Yurttan temin edilecektir.) 18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi, Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi(Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilecektir.)

Yurda yerleştirilen öğrenciler, kendilerine verilen süre içinde öncelikle banka aracılığı ile kayıt ücretini ödeyeceklerdir. Kayıt ücretinin içinde gün bazında yatak ücreti, depozito ücreti ve kimlik ücreti bulunmaktadır. Depozito ücreti kayıt sildirme durumunda öğrenciye iade edilecektir.

Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, sabit bir tutar olmayıp yurda göre değişmektedir. Bu kapsamda ödeme işlemi sırasında TC KİMLİK numaranızla sorgulama yaptığınızda ücret otomatik olarak karşınıza çıkacaktır.

Ödeme işleminin ardından turkiye.gov.tr’de bulunan “YURT KAYIT İŞLEMLERİ” linkinden taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Bu onay işleminin ardından yurt kaydı gerçekleşmiş olup, öğrenci aynı gün yurtta barınmaya başlayabilir.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YÖK'ün açıklamasına göre burs miktaır 625 lira olarak belirlendi. 625 lira 12 ay ödenecek ve YÖK başka yerden alınan bursa karışmayacak. Kurum, başvuruları en yakın zamanda başlatacak. Başvuru tarihlerine üzerine kurum bilgi vermedi.