19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

LGS tercihlerinde son gün yarın 

Liselere Geçiş Sınavı için tercih süresinin yarın saat 17.00’ye kadar devam edeceğini hatırlatan eğitim uzmanı Korkut Daban öğrencilerin aldığı puanlarla girdikleri yüzdelik dilimin önemin dikkat çekti.

12 Temmuz 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
LGS tercihlerinde son gün yarın 

Daban “Yeni uygulama ile veliler üç farklı tercih ekranı ile karşılaşacak. Tercih işlemleri hem e-okul.meb.gov.tr adresinden hem de herhangi bir ortaokuldan yapılabilir” diye konuştu. Öğrencilerin 15 tercih yapabileceklerini  hatırlatan DAban bu okullarının en fazla 5 tanesinin ‘nitelikli okullar’ kategorisinde olacağını söyledi.  

Daban, öğrencilerin başarı yüzdelik dilimlerinin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Yüzde 3’lük dilime giren öğrenciler doğrudan istediği okulları yazabilecek. Ancak yüzde 15 yüzdelik dilimindeki öğrencinin tercihlerini yaparken daha düşük sıradaki liseleri yazması makul olacaktır” diye konuştu. 

Daban, kalan tercih haklarından 5’inin kayıt alanında bulunan okullar içinden yapılacağını söyledi. Daban, “Yerel yerleştirme tercihlerinde ise öğrenciler en fazla 3 okulu işaretleyebilecek. Kalan 2 okul tercihini ise komşu kayıt alanından yapabilecekler” dedi. 

Pansiyonlu okullar tercihlerine de değinen Daban 

“Öğrenciler pansiyonlarda kalması zorunlu değildir” ifadesini kullandı.