25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Mahalle dayanışması ile karar verilir mi?

Yazarımız Halime Kökce’ye TV programında hakaret eden Enver Aysever hakkında, “Sizinle aynı mahalledeniz, onlar farklı” diyen hakim tarafından beraat verildi.

HABER MERKEZİ29 Eylül 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Mahalle dayanışması ile karar verilir mi?

Gazetemiz yazarı Halime Kökce’nin Enver Aysever’e açtığı hakaret davasının ikinci duruşmasında karar çıktı. Katıldığı bir tv programında Halime Kökce’ye hakaret eden Aysever’in yargılayan Çağlayan 15. Asliye Ceza Hâkimi Mustafa Erdoğan skandal bir kararla Aysever’e beraat verdi. 

HAKLARIM ZEDELENDİ

Davanın ilk duruşmasında Enver Aysever’e “Biz aynı mahallenin insanlarıyız” dediği için büyük tepki çeken Mahkeme Hakimi Mustafa Erdoğan, Aysever’in bir tartışma programında “Kabataş olayı” hakkında konuşurken Halime Kökce’ye, “Yalan söylüyorsunuz” şeklindeki sözlerinin hakaret kastıyla söylenmediğine kanaat getirerek beraatına karar verdi. Müşteki Halime Kökce savunmasında, Aysever’den şikâyetçi olduğunu belirterek, “Enver Aysever söz konusu programın konusu farklı olmasına rağmen lafı kasıtlı olarak Kabataş olayına getirmiş ve şahsımı hedef alarak ‘Yalan söylüyorsunuz, yargılanacaksınız’ sözleriyle kişilik haklarım zedelenmiştir” dedi.

Muhakemede söz alan Enver Aysever ise Gezi Kalkışmasını överek FETÖ tarafından karartılan Kabataş olayı üzerinden Cumhurbaşkanını tehdit etme cüretinde bulundu. Aysever hakaretini mahkeme huzurunda, hakim önünde de tekrarlayarak “Yalancıya yalancı demek suç değildir” ifadesini kullandı. Hakim buna rağmen beraat kararı verdi. Mahkeme Hakimi Erdoğan’ın sanığın programdan sonraki sosyal medya paylaşımlarını ise dosyada şikayet konusu olmasına rağmen dikkate almadığı görüldü.

İHSAS-I REY YAPMIŞTI

Hâkim Mustafa Erdoğan, davanın ilk duruşmasında ise adeta ihsası reyde bularak skandal açıklalar yapmıştı. Hâkim Erdoğan Aysever’e hitaben “Yargıya güvenin. Biz başka mahallenin çocukları değiliz. Onlar başka mahallenin çocukları. Bizi temsil etme şansları yok. Ergenekon, İzmir Casusluk ve Balyoz’du bunlar bizi ilgilendirmez. Çünkü onlar bizi temsil eden kişilerin verdiği kararlar değil. Onlarla sadece unvanlarımız aynı karıştırmayın” şeklinde garip bir diyaloga girmişti.Halime Kökce skandal karar için Yargıtay’a itirazda bulunacak.