23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Meteorolojiden kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı uyarısı yaptı. Meteorolojiden yapılan son değerlendirmeye göre, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

24 Nisan 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Meteorolojiden kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğüden son dakika kar yağışı uyarısı yapıldı. Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor. Meteorolojiden yapılan açıklamada vatandaşların, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde, mevcut kar örtüsü üzerine yağmur ve karla karışık yağmur yağışı beklendiğinden, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güneydoğusu, İç ege, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Göller yöresi ve İç Anadolu’nun kuzey ve batısında orta şiddette zirai don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai üreticilerimiz olmak üzere dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir uyarısı da yapıldı.

 

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN…

 

YURTTA HAVA DURUMU

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Çanakkale, Bursa, Yalova, Çankırı, Yozgat, Sivas ve Van çevreleri ile Balıkesir ve Ankara’nın kuzey kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, İç ve batı kesimlerde artacağı, doğu kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.Rüzgar, genellikle kuzey, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre İstanbul’da havanın parçalı ve çok bulutlu, zamanla parçalı az bulutlu, sabah saatlerinde doğusu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise batı ve kuzeybatı, öğle saatlerinde güneyli yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.